Ima li života za tvrtku iz šok sobe na aparatima s 30 milijuna kuna duga

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

-Kada sam u studenom 2019. došao na čelo tvrtke nisam znao do koje je mjere devastirana. Bili smo u blokadi, bez kune na računu, a financijska izvješća bivše uprave bila su frizirana. Na kraju se ispostavilo da je godina završena s gubitkom većim od 9 milijuna kuna, rekao nam je Robert Marinić, direktor Vodoprivrede Daruvar koja je jučer objavila javni poziv za dokapitalizaciju tvrtke.

Ukupan dug Vodoprivrede je oko 30 milijuna kuna, najviše potražuju dobavljači, oko 17 milijuna, banke devet milijuna, a tu je i lanjski gubitak od oko pet milijuna kuna. – Ni ove godine nećemo izbjeći negativan saldo, zbog covida tri mjeseca više nismo radili nego što su radnici bili na poslu. Kako smo u predstečajnom postupku punih 18 mjeseci, nismo imali pravo na državne naknade pa možemo isplatiti plaće samo ako smo ih prethodni mjesec zaradili, kaže Marinić predviđajući gubitak do kraja godine od oko tri milijuna kuna.

Robert Marinić

Za gubitke optužuje bivšu upravu koja je zaključivala brojne poslove ispod tržišne cijene, a kako su dogovoreni i plaćeni, Vodoprivreda ih je morala završiti makar radila s minusom.

Uprava i Nadzorni odbor izlaz iz ove situacije vide u dokapitalizaciji tvrtke i dolasku ozbiljnog partnera sa svježim kapitalom. – Čim je izabran novi župan Marušić, upoznao sam ga sa stanjem u Vodoprivredi i on je odobrio naš plan svjestan da nitko neće ulagati u firmu, a da nema većinski paket, dodaje Marinić koji je u županu našao partnera.

Ulazak ozbiljnog i solventnog poslovnog partnera donio bi Vodoprivredi stabilnost, ali i omogućio da se tehnološki obnovi. Marinić kaže da je nakon njegova dolaska samo za popravak strojeva i nabavku rezervnih dijelova plaćeno 300 tisuća kuna. Mjesta na tržištu za poduzeće tog profila ima, samo poslovi na aglomeraciji Pakrac gdje je Vodoprivreda podizvođač vrijedni su više od 30 milijuna kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!