Još nije poznato tko će biti na čelu Toplica

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Tko će biti novi ravnatelj ili ravnateljica Daruvarskih toplica, pitanje je na koje se još traži odgovor. V.d ravnateljici Stojanki Lukačin mandat istječe upravo danas, natječaj za novu čelnu osobu te ustanove je završio u petak i to je više-manje sve što se zna. Lukačin svoje planove ne otkriva, poznato je da se na tom mjestu vidi daruvarski pročelnik za gospodarstvo Ratko Vuković, ali službenih podataka nema. Koliko je prijava pristiglo za ravnateljsku poziciju još uvijek ne zna čak ni predsjednik Upravnog vijeća Daruvarskih toplica Vedran Nemec. Nije, kaže, ni probao pitati jer ne želi kršiti proceduru.

-Ne informiramo se prije same sjednice Upravnog vijeća upravo zato da to budu zatvorene kuverte, da se poštuju uvjeti natječaja, da nitko ne zna što je tko slao. Zaprima se kroz pravnu službu, odnosno pisarnicu Daruvarskih toplica. Svaka zamolba se urudžbira, na kuverti se udaraju prijamni štambilji i onda se otvara na samoj sjednici pred svim članovima Upravnog vijeća i pravnom službom – tumači Nemec.

Upravno vijeće će se sastati u drugoj polovini ovog mjeseca kako bi otvorilo pristigle prijave i vidjelo ispunjavaju li formalno-pravne uvjete. No, svi kandidati će Upravno vijeće morati uvjeriti da će moći voditi Daruvarske toplice.

-Kandidati će osobno prezentirati plan, odnosno program razvoja Daruvarskih toplica tako da vidimo njihovu kratku viziju i da članovi Upravnog vijeća mogu donijeti što kvalitetniju individualnu diskrecijsku odluku – kaže Nemec.

Nemec se nada da će odluka biti donesena do kraja mjeseca, ali tko god došao na čelo Daruvarskih toplica morat će se uhvatiti u koštac s nekoliko problema koje treba riješiti među kojima su svakako i tužbe zaposlenih zbog plaća, teret s državno-županijske razine.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!