Posrnulom direktoru ovaj tjedan stiže masna otpremnina i još nešto…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bivšem direktoru Bjelovarskog sajma Davorinu Posavcu do kraja tjedna treba biti isplaćena otpremnina u iznosu od 120.000 kuna jer su tako na skupštini društva odlučili vlasnici: Županija Bjelovarsko-bilogorska i Grad Bjelovar. Osim toga, Posavac ima pravo i na mjesec dana otkaznog roka pa Sajam mora platiti još 20 tisuća kuna više. Lijepa naknada za direktora koji je doveo Sajam u stanje milijunskih gubitaka.

Nova uprava na čelu sa Zlatkom Salajem u završnim je pripremama jesenskog sajma za kojeg je imala vrlo kratak rok i nije imala vremena baviti se mandatom prethodnika. Pred njima je samo ispunjenje donijetih i potpisanih obveza koje su pečatirali župan Marko Marušić i gradonačelnik Dario Hrebak.

Nakon odluke župana i gradonačelnika brojni su čitatelju na društvenim mrežama protestirali zbog „nagrade neuspješnom direktoru“. Predstavnici vlasnika su se branili kako samo ispunjavaju zakonske obveze iako nisu uzeli u obzir mogućnost da Posavac ostane raditi na Sajmu na drugom radnom mjestu u skladu sa stručnom spremom (prometnog smjera), čime bi izbjegli plaćanje masne otpremnine.

Bivša je uprava potrošila sav novac, oko milijun kuna, koji je bio uplaćen od izlagača za proljetni sajam koji nije bio održan zbog covid pandemije i sadašnji čelnici trebaju pružiti tu uslugu, plaćenu, a ne ostvarenu.

U pripremi jesenskog sajma zaposlenici su primijetili kako nedostaje dosta alata i strojeva, ali za inventuru nisu imali vremena jer su sve snage usredotočena na uspjeh ove priredbe bez koje tvrtki nema života. Jesu li alat i strojevi otuđeni, saznat ćemo krajem jeseni.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!