Pred izbore obećavao vodovod, a sada kaže da to nije njegov posao

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Svako malo nestaje vode u Đulovcu. U kampanji su nam obećavali da će to odmah biti riješeno. Sada Kolić govori da to nije njegov posao, javio nam se čitatelj iz te rubne općine BBŽ revoltiran stalnim problemima u vodoopskrbi i nečinjenjem novih općinskih vlasti.

„Općina Đulovac mora se pokrenuti, moramo omogućiti bolje rezultate i prilike u budućnosti. Naš cilj je izgradnja kanalizacije, vodovoda i ceste za sva naselja, te omogućiti izvlačenje novca iz EU fondova za naše poljoprivrednike i poduzetnike,“ obećavao je Anđelko Kolić na lokalnim izborima koje je tijesno i dobio.

Sada je Kolić načelnik izabran uz potporu Bajsovih birača, ali njegov šef je izbore izgubio pa je od obećanih brda i dolina ostao tek neki jarak i livada.

Iz ovog vodovoda Đulovčani piju vodu

Sadašnje stanje vodovodne mreže u Ðulovcu može se, blago rečeno, ocijeniti teškim, kažu u daruvarskom Darkomu. Ratne okolnosti na području kako općine, tako i naselja Ðulovac, dovele su do znatnog razaranja pojedinih dijelova vodovodne mreže, kućnih vodovodnih priključaka i kućnih instalacija.

Tijekom 1992. i 1993. godine Darkom d.o.o. je maksimalno angažiran na sanaciji sustava i priključaka što je bilo neophodno zbog zbrinjavanja izbjeglica s Kosova.

Vodovodna mreža Ðulovac građena je 80-tih godina. 2,7 km južno od Ðulovca u području „Ðikovac“ kaptirana su četiri planinarska izvora. Ovako koncipirana i izvedena vodovodna mreža funkcionirala je odrečeno vrijeme, dok nije došlo do zamućivanja i povremenog presušivanja zahvaćenih planinskih izvora, nakon čega su izgrađene kaptaže bile napuštene. Kao zamjena kaptiran je izvor u selu Puklica.

Trajno rješenje vodoopskrbe na tom području je priključenje na Darkomovu mrežu i zamjena preuskih cijevi koje ne zadovoljavaju današnje potrebe. Međutim, za to nema ni znanja, novca, a niti volje općinskih čelnika. Načelnik nam se ne javlja jer valjda misli kako ne treba odgovarati na pitanja svojih sugrađana i javnosti. Zato će voda iz slavina u Đulovcu i dalje kapati umjesto da teče.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!