Sa svete mise na testiranje, cijepljenje, pa na koncert

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

NOVA RAČA – Središte županijskog vjerskog života za blagdan Velike Gospe je uobičajeno Nova Rača, pa ni ova godina nije iznimka. Mise trodnevnice su počele još jučer, sutra dolaze hodočasnici, vrhunac svečanosti je u nedjelju na sam blagdan kada će središnje misno slavlje u 11 sati predvoditi bjelovarsko-križevački biskup, monsinjor Vjekoslav Huzjak, a putnike namjernike će na ulazu dočekati i kip Majke Božje. Uz te duhovne sadržaje osigurani su i oni zabavni, pa će tako večeras na pozornicu stati grupa Vigor, sutra će atmosferu zagrijati Halid Bešlić dok će u nedjelju glas pustiti Cecilija. Red molitve, pa red zabave prokušani je novoračanski recept za Veliku Gospu koji je ove godine ipak dobio još jedan sastojak – epidemiološke mjere. To konkretno znači: nema covid potvrde, nema ni koncerta, a na to da se ne ušulja nitko bez potvrde koja jamči da je osoba ili cijepljena ili da je preboljela koronu ili pak ima negativan test, pazit će covid redari. Ipak, ima nade i za one bez potvrde jer je općina organizirala brzo testiranje. Za brzi test se mora izdvojiti sto kuna, a testira se danas i sutra.

– Testovi će se 13. i 14.08. raditi od 18 do 22 sata, na licu mjesta će svi koji trebaju moći odraditi taj brzi test koji im vrijedi 48 sati, a ako će biti potrebno to će se organizirati i u nedjelju – navodi načelnik Darko Knežić.

U nedjelju će se u Novoj Rači bez najave moći i cijepiti protiv koronavirusa.

– Kada završi jutarnja misa tko će se htjeti cijepiti moći će od devet sati, pa do 13 poslije glavne mise koja završava oko 12 i 30, a ako bude ljudi moći će se cijepiti i duže – kaže Knežić.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!