Sprema se proslava obljetnice brigade, a spomenik poginulima 10 mjeseci čami u podrumu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Eto tako prođe još jedan Dan pobjede, Dan branitelja i Dan domovinske zahvalnosti, a mi ne upalismo svijeće našim poginulima kod spomenika, već samo u našim srcima, piše nam ogorčena građanka Ivanske gdje je prije 10 mjeseci maknut spomenik poginulim braniteljima zbog gradnje kružnog toka.

Nije baš uobičajeno da se spomenici uklanjaju, bilo bi razumljivije da se spomenici premještaju na drugu lokaciju ako za to postoje opravdani razlozi, a gradnja boljeg prometnog rješenja je to svakako bila. Problem s Ivanskom je što nova lokacija nije pronađena.

Visoki gosti obilaze kružni tok, a za spomenik nitko ne pita

Doznajemo da je ideja načelnika Željka Mavrina bila da se spomenik premjesti u školsko dvorište, ali ravnateljica nije bila suglasna s tom idejom. Na intervenciju braniteljskih udruga, a i županije, ravnateljica je dala „privremenu suglasnost“, ali umjesto u dvorištu, spomenik i dalje čamu u nekakvom podrumu.

Za pet dana će se u Štefanju obilježiti 30. obljetnica osnivanja 2. bojne 105. brigade koju su činili branitelji s područja Grada Čazme i općina Ivanska i Štefanje. Dobra je to prigoda da se načelnika pita kada će i gdje vratiti spomen obilježje.

Brzina kojom se donose odluke i rješavaju problemi u toj općini najbolje ilustrira detalj s posljednje sjednice Općinskog vijeća kada je postavljeno pitanje kada će se ukloniti lisica koja već dva mjeseca šeta središtem mjesta. Odgovor je bio: radimo na sigurnom uklanjanju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!