Ravnateljice dvije škole svojim potezom šokirale županijske čelnike

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Prostri se koliko si dugačak. Tako su oduvijek govorili stari, želeći mlađima dati do znanja da ne treba trošiti iznad svojih mogućnosti. Da bivša županijska vlast, ni njezini ‘sateliti’ nisu previše marili za spomenuti savjet već smo vidjeli na primjeru bolnice, energetske obnove zgrada, ŽUC-a i mnogih drugih o kojima smo izvještavali posljednjih mjeseci. Nesretnom nizu ovih su se dana pridružile i dvije županijske škole čije su ravnateljice dogovorile građevinske radove za koje nisu imale novca na računu.

-Prilikom dolaska u Županiju, zatražili smo ugovore i popise obveza kojima se terete, ne samo Županija, nego i naše ustanove. Tom prilikom primijetili smo dva ugovora za koja nisu bila osigurana sredstva. Razgovarali smo s ravnateljicama koje su rekle kako su morale sklopiti te ugovore – otkrila nam je zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Marija Jungić. To je objašnjenje, u najmanju ruku, čudno, s obzirom da su spomenuti ugovori sklopljeni nakon lokalnih izbora, mimo znanja nove županijske vlasti. Dakle, nitko od novih županijskih čelnika nije im rekao da moraju sklopiti spomenute ugovore.

Iako nam zamjenica župana Jungić nije željela otkriti o kojim se školama odnosno ravnateljicama radi, neslužbeno doznajemo kako je riječ o Marini Balen, ravnateljici OŠ Mate Lovraka iz Velikog Grđevca koja je dogovorila preko 400 tisuća kuna vrijedan posao obnove područne škole u Maloj Pisanici, koju pohađa samo jedan učenik. Još vrjedniji posao, od oko 600 tisuća kuna, dogovorila je pak Lidija Osman, ravnateljica OŠ Čazma, koja je za taj iznos planirala dograditi ulaz u školu. Suočene s činjenicom da novca za projekte koje su isplanirale nema, ravnateljice su morale pozvati izvođače s kojima su ‘pogodile’ posao te isti otkazati.

-Srećom, ugovori su raskinuti, tako da neće biti novih, dodatnih troškova – kazala je Jungić, koja smatra da se novac za obnovu škola može osigurati u europskim i drugim fondovima, kako se ne bi direktno opterećivali računi škola odnosno Županije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!