Novi pristup daje prve rezultate, radna mjesta ipak bi mogla biti spašena

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Visoki trgovački sud u Zagrebu prihvatio je tužbu Vodoprivrede Daruvar i vratio predstečajni postupak na početak, glavna je novost iz ove županijske tvrtke uoči postupka dokapitalizacije i dogovora s vjerovnicima.

Vodoprivreda je pripremila novi predstečajni plan koji se bitno razlikuje od prethodnog. Starim je planom bilo predviđeno namirenje vjerovnika kroz devet godina, a sada im se nudi jednokratno namirenje potraživanja u iznosu od 40 posto. U toj daruvarskoj tvrtki smatraju kako je plan više nego realan i fer prema vjerovnicima koji bi u slučaja stečaja mogli ostati bez svega.

Druga, ne manja vijest je da je u ponedjeljak istekao javni poziv za predaju neobvezujućih ponuda za dokapitalizaciju tvrtke i da su pristigle četiri ozbiljne ponude, dvije iz BBŽ, a dvije iz susjednih županija.

Uoči sutrašnje sjednice Nadzornog odbora Drago Hodak, predstavnik BBŽ kao većinskog vlasnika, nije želio odati imena ponuđača, ali je ugodno iznenađen brojem ponuda i bonitetom svih kandidata od kojih će samo jedan postati strateški partner koji će od Vodoprivrede učiniti poduzeće koje će se moći nositi na tržištu.

Najavio je i da će o ponudama izvijestiti župana Marušića te daruvarskog gradonačelnika Lneničeka. Cilj je županijske i gradske politike sačuvati ovu firmu od propasti, spasiti radna mjesta i egzistenciju stotinu obitelji.

Novim predstečajnim planom nakon dokapitalizacije i namirenja dijela potraživanja vjerovnika sama Županija ostala bi u Vodoprivredi s 28 posto vlasništva.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!