Odlazi Ljubica Čaić, Upravno vijeće već potvrdilo v.d. ravnatelja Doma zdravlja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon najavljene smjene na čelu Opće bolnice Bjelovar, isti scenarij očekuje i Dom zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije. Samo što se u tom slučaju, za razliku od bolnice, već zna tko će zasjesti u ravnateljsku fotelju. Naime, dugogodišnja šefica te županijske zdravstvene ustanove Ljubica Čaić novom Upravnom vijeću podnijela je zahtjev za umirovljenjem. Na jučerašnjoj sjednici, Upravno vijeće zahtjev je prihvatilo, kao i prijedlog da v.d. ravnatelj Doma zdravlja nakon odlaska aktualne šefice bude Josip Rajković.

-To je Upravnom vijeću predložila sama ravnateljica Čaić. G. Rajković već duže vrijeme radi u Domu zdravlja kao pravnik i gđa Čaić je ocijenila da je riječ o kvalitetnoj osobi koja može obnašati dužnost ravnatelja. Stoga smo taj prijedlog i prihvatili – kazala nam je predsjednica Upravnog vijeća Doma zdravlja BBŽ Valna Bastijančić Erjavec.

Ljubica Čaić u mirovinu odlazi krajem kolovoza, a novi vršitelj dužnosti ravnatelja njezine će poslove službeno preuzeti 1. rujna. Da je na to spreman, ukazuje činjenica da je o ovakvom raspletu scenarija ravnateljica Čaić s predsjednicom Upravnog vijeća razgovarala još početkom mjeseca, paralelno pripremajući Rajkovića za preuzimanje dužnosti. K tome, i prije toga službenu komunikaciju s medijima i drugim strankama Čaić je prepustila upravo Josipu Rajkoviću koji je trenutno aktualni šef Opće, pravne i kadrovske službe Doma zdravlja. Godinama radi u zdravstvu te nije politički angažiran.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!