Prozvani SDP-ovac odgovorio garešničkom gradonačelniku

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Proglašenje prirodne nepogode od suše u Garešnici i dalje je aktualna tema. Danas nam se javio poljoprivrednik Slavimir Brkić, inače član SDP-a, kojeg je garešnički gradonačelnik Josip Bilandžija prije nekoliko dana javno spomenuo kao jednog od potpisnika zahtjeva da se proglasi nepogoda. Podsjetimo, garešnički SDP predvođen svojim predsjednikom Slavenom Đurđevićem prozvao je Grad zbog kašnjenja u proglašenju nepogode, što je Bilandžija ocijenio politikanstvom.

-Moram naglasiti da su spomenute medijske optužbe isključivo rezultat politikanstva SDP-ovog gradskog vijećnika i predsjednika te oporbene stranke Slavena Đurđevića, a potaknute su vjerojatno predstojećim izborima u SDP-u. To je razvidno iz toga što Đurđević istoga dana kada je zaprimljen zahtjev poljoprivrednika, dakle 16. kolovoza, izlazi sa svojim priopćenjem. Jedan od devetorice potpisnika zahtjeva je Slavimir Brkić, član predsjedništva SDP-a. Dakle, riječ je o sprezi dvojice SDP-ovaca u kojoj jedan šalje zahtjev, a drugi osuđuje Grad Garešnicu – naveo je, među ostalim, Bilandžija u svom priopćenju.

Brkić nam je danas kazao kako je ostao iznenađen kada je vidio da ga gradonačelnik javno proziva te je odbacio bilo kakvu povezanost politike sa zahtjevom za proglašenje nepogode.

-Iz nastupa gradonačelnika Bilandžije proizlazi da ja ne bih trebao tražiti proglašenje nepogode i odštetu samo zbog toga što sam član SDP-a. Nevjerojatno je da je u svom priopćenju naveo samo moje ime. Što je ostalim potpisnicima zahtjeva? U kojoj su oni stranci? Zašto nije naveo i njihova imena? Apsurdno je taj zahtjev povezivati s politikom. U poljoprivredi je nevažno tko je u kojoj stranci, to je posao koji svi obavljaju na jednak način, bez obzira na to kojoj političkoj opciji pripadaju – smatra Brkić.

Dodaje kako su poljoprivrednici svojih zahtjevom da se proglasi nepogoda željeli potaknuti Grad da što prije uputi zahtjev u Županiju jer su puno prije toga isto učinile općine u okruženju Garešnice.

-Nije ovo prvi put da među posljednjima Grad Garešnica podnosi zahtjev za proglašenje nepogode. Na našem je području puno poljoprivrednika i obradivih površina i u Gradskoj upravi bi, i bez posebnog zahtjeva poljoprivrednika, trebali znati kad je situacija alarmantna i kad treba proglasiti nepogodu. Uostalom, imaju stručne službe koje trebaju voditi računa o takvim stvarima – kaže Brkić.

Dodaje kako, bez obzira što je u oporbi, poštuje gradsku vlast.

-Poštujem i gradonačelnika koji je gradonačelnik svih Garešničana pa bi se tako trebao i ponašati – zaključuje Brkić.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!