Posao u Općini Đulovac dobio partner koji načelniku drži većinu u Vijeću

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐULOVAC – Ivan Šilar (DP) od jučer nije član đulovačkog Općinskog vijeća. Mandat je prepustio Mariji Perić, a razlog je njegovo zaposlenje u Općini, na mjestu stručnog suradnika i voditelja EU projekata. Od početka srpnja, kad je natječaj za spomenuto radno mjesto raspisan, po Đulovcu se priča kako je namješten upravo za Šilara koji stranci novog načelnika Anđelka Kolića, Damir Bajs Nezavisnoj listi, ‘čuva’ većinu u Općinskom vijeću. Naime, u Vijeću DB NL ima pet članova, a vladajuću većinu čini s dvoje članova Domovinskog pokreta. S druge strane, u opoziciji je HDZ s petero svojih članova te jednim vijećnikom iz koalicije HSS-SDP. Novi općinski šef EU projekata na minulim je lokalnim izborima bio i kandidat za općinskog načelnika, a iako službeno u drugom krugu nije podržao ni izabranog načelnika ni HDZ-ovog kandidata Tunu Ivića, neslužbeno je ipak stao upravo uz Kolića. Da stvar bude politički još zamršenija, Šilar je bivši član HDZ-a.

Mladi političar nam je u telefonskom razgovoru potvrdio kako su priče o njegovom zaposlenju u Općini točne, no oštro odbacuje tvrdnje da je natječaj namješten za njega.

-Na žalost, natječaji u Hrvatskoj se često namještaju pa ljudi za svaki misle da namješten. No, ovoga puta to nije slučaj. Oglas za prijam u službu je bio javno oglašen, dva tjedna je stajao na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i svatko se mogao javiti na njega. No, jedino sam ja poslao zamolbu te nakon toga odradio testiranje i predviđeni intervju – kazao nam je Šilar, dodajući kako zadovoljava sve tražene uvjete, od visoke stručne spreme, do iskustva koje je stekao u privatnom sektoru, na poslovima u knjigovodstvu te kao konzultant za EU fondove. Kaže kako mu je jasno da iza glasina o namještanju natječaja stoje njegovi politički protivnici.

-Nije tajna da sam bio u HDZ-u, no zbog određenih nesuglasica s bivšim načelnikom i njegovim zamjenikom sam se povukao iz stranke. Tada sam im vratio i mandat u Općinskom vijeću, što ne bi svatko učinio – kaže Šilar.

Navodno namještanje natječaja kratko je prokomentirao i Šilarov šef Kolić.

-Te glasine plasiraju oni koji su izgubili izbore, no nema u tome istine. Općini je potrebna osoba za EU projekte i zato smo raspisali natječaj na koji se javio samo g. Šilar koji zadovoljava sve uvjete. To nema nikakve veze s odnosima u Općinskom vijeću – kaže Kolić.

I on i Šilar demantirali su glasine kako je i prije formalnog zaposlenja u Općini Šilar za istu odrađivao određene poslove za naknadu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!