Damir Bošnjak i Deni Černi na putu za Tokio i lov na medalje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Tokiju za dva dana, 24. kolovoza, počinju Paraolimpijske igre na kojima će boje Hrvatske braniti 22 sportašica i sportaša u rekordnih osam sportova, a među njima su i dvojica predstavnika iz Bjelovarsko-bilogorske županije – Grubišnopoljac Deni Černi i Bjelovarčanin Damir Bošnjak. Bošnjaku, paraolimpijskom veteranu su ovo četvrte Igre na kojima sudjeluje, a natječe se u tri discipline u streljaštvu.

-Natječem se u zračnom pištolju, to je kratica P1, u malokalibarskom pištolju na 25 metara što je kratica P3 i u malokalibarskom pištolju na 50 metara, a to je P4 – kaže Bošnjak koji u Tokio putuje danas, a prvo natjecanje ga čeka 31. kolovoza.

Bošnjak se može pohvaliti s dva sedma mjesta na Paraolimpijskim igrama. U Ateni je bio sedmi u malokalibarskom pištolju na pedeset metara, a u Riju u zračnom pištolju. Nada se da bi u Tokiju možda mogao i do medalje, ali svjestan je toga da na treba razmišljati unaprijed.

-Da bih se uopće mogao boriti za medalju prvo moram ući u finale tako da su mi sve misli usmjerene na to da postignem dobar rezultat za ulazak u finale. Konkurencija je velika, to su najbolji na svijetu i očekujem da će onda i rezultati biti vrhunski – kaže Bošnjak.

S najboljima na svijetu će snage odmjeriti i Deni Černi kojem su ovo prve Paraolimpijske igre u kojima se natječe u bacanju kugle u kategoriji F33. U Japan putuje 26. kolovoza, a natjecanje ga čeka četvrtog rujna.

-Moja očekivanja su da bacim što bolji rezultat i vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno za plasman, pa i medalju – kaže uoči natjecanja života Černi.

Iskusniji sportaši dali jedan savjet kojeg će se i držati.

-Savjetovali su mi što opušteniji nastup bez pritiska i to je to – kaže mladi grubišnopoljski paraatletičar.

Sretno Damire, sretno Deni!


PODIJELI S PRIJATELJIMA!