Turističko vijeće izabralo novog direktora TZ BBŽ

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Turističko vijeće Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije poslalo je Ministarstvu turizma prijedlog da se direktorom Zajednice imenuje Marcel Medak. Još uvijek aktualni direktor Bizovačkih toplica prošao je na natječaju koji je prošlog mjeseca raspisan na inicijativu novog župana i predsjednika TZ BBŽ Marka Marušića, i to nakon što Zajednica više od četiri godine, od odlaska Jasne Vaniček Fila, nije imala direktora. Sve odluke vezane uz poslovanje donosio je bivši župan Damir Bajs, kao predsjednik.

Uz Medakovu, na natječaj su, kako doznajemo, pristigle još dvije zamolbe. Jednu je poslala Nena Obrovac, vlasnica i voditeljica turističke agencije iz Hercegovca, jedine specijalizirane za ruralni turizam u ovim krajevima. K tome, na natječaj je pristigla još jedna zamolba, no izvan roka, pa ona nije ni uzeta u razmatranje.

Marcel Medak

U Županiji se nadaju kako će Ministarstvo turizma do kraja mjeseca potvrditi njihov izbor, što je uvjet da Medak i službeno stupi na novo radno mjesto. To bi se moglo dogoditi već 1. rujna. Podsjetimo, riječ je osobi s velikih iskustvom u turizmu. Prije Bizovačkih, Medak je uspješno upravljao županijskom zdravstvenom perjanicom, Daruvarskim toplicama. Unatoč sjajnim rezultatima, Upravno vijeće u kojem je većinu imala bivša županijska vlast predvođena Damirom Bajsom, nije mu produžilo mandat 2017. godine, a nakon toga na njegovo mjesto je došla bivša šefica bjelovarskog HZZO-a Mira Zakora. Ona je pak javnosti postala poznatija tek prošle godine, kada je smijenjena sa čela Daruvarskih toplica zbog afere sa zabavom u Toplicama uslijed lockdowna.

Mladen Medak cijenjen je u struci te je član različitih domaćih i stranih turističkih udruženja i organizacija, a hoće li opravdati očekivanja na novom radnom mjestu, trebali bismo doznati uskoro.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!