Hrebak: Grad će pomoći da Bjelovar ima dva kluba u novoj Drugoj HNL. Zaslužujemo to!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Velike promjene spremaju se od iduće sezone u hrvatskom nogometu. Umjesto postojećih pet trećih liga podijeljenih po regijama, među kojima je i 3. HNL Sjever, u kojoj se natječu NK Bjelovar i NK Mladost, iz Hrvatskog nogometnog saveza najavili su formiranje jedinstvene treće lige. U njoj bi trebali igrati najbolji trećeligaši iz cijele zemlje, a u potpunosti bi je trebao financirati upravo HNS. Bila bi to zapravo nova Druga HNL, dok bi sadašnja Druga postala Prva, a sadašnja Prva HNL postala bi elitna, Premier liga. Ono što je važno za lokalne prilike, u novu, jedinstvenu treću, odnosno Drugu HNL ‘upadaju’ dva najbolja kluba iz postojećih regionalnih trećih liga. Možda čak i tri, s obzirom da će najbolji od ovosezonskih prvaka kroz kvalifikacije imati priliku ući u novu Prvu HNL, odnosno sadašnju Drugu. Upravo u novoj organizaciji domaćeg nogometa svoju priliku vide bjelovarski klubovi. Vodstva NK Bjelovara i NK Mladosti iz Ždralova odlučna su da baš njihovi klubovi uđu u novu ligu. Da bi se to dogodilo, dva bjelovarska kluba moraju, dakle, ove sezone osvojiti prva dva mjesta u aktualnoj ligi. Da je takav scenarij moguć i realan, nimalo ne sumnja bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak koji poručuje – Grad će im u tome pomoći.

-Uprave oba kluba sjajno rade, ne sjećam se da smo u posljednjih 30 godina imali tako ambiciozna vodstva u tim klubovima. Grad će im pomoći u nastojanjima da uđu u viši rang natjecanja, vjerujem da oba kluba mogu ući u novu, Drugu ligu. Vrijeme je da sport u Bjelovaru dignemo na višu razinu. To smo već učinili s rukometom, a sada je vrijeme da isto učinimo s nogometom – kaže bjelovarski gradonačelnik.

Podrška Grada već se očituje u izgradnji čak dva stadiona – gradskog i onog u Ždralovima, po čemu je Bjelovar jedinstven u Hrvatskoj. K tome, tu je i konkretna financijska pomoć.

-Odradili smo sastanke s obje uprave. Mladosti smo obećali da ćemo im u iduće dvije godine pomoći sufinancirati troškove natjecanja s dva i pol milijuna kuna, što će im omogućiti da novac od ostalih sponzora preusmjere u izgradnju novog stadiona. S druge strane, izgradnja gradskog stadiona napreduje prema planu, u skladu sa zadanim rokovima – kaže bjelovarski gradonačelnik.

Konkretno, za NK Mladost ove je godine iz gradskog proračuna izdvojeno nešto više od 400 tisuća kuna, dok je Bjelovar dobio 231 tisuću.

Hrebak kaže kako je došlo vrijeme da se smire tenzije oko toga koji klub zaslužuje veću podršku. Umjesto toga, vjeruje gradonačelnik, treba podržavati i snažiti oba kluba.

-Bjelovar zaslužuje da oba kluba uđu u viši krug natjecanja. Sad za to imamo sve preduvjete, samim time što će sve troškove nove lige pokrivati Hrvatski nogometni savez. Ulazak oba kluba u viši rang natjecanja će pokazati snagu našeg grada koji se očito penje na sportskoj ljestvici. To potvrđuju i dosadašnji rezultati naših nogometaša. Uzmimo za primjer juniore NK Bjelovara koji danas u nacionalnoj ligi igraju protiv Dinama, Hajduka, Osijeka i drugih velikih klubova. Jednako cijenim i poštujem oba kluba i mislim da i Bjelovar i Ždralovi zaslužuju čestitke za sve što su do sada učinili – kaže Hrebak.

Osim gradonačelnikove, vjetar u leđa Bjelovaru i Mladosti u lovu na višu ligu zacijelo će predstavljati i podrška ostalih Bjelovarčana. Da ona neće izostati, potvrđuje i brojna publika na prvoj ovosezonskoj utakmici na gradskom stadionu prošlog vikenda, kada je Bjelovar uvjerljivo pobijedio NK Podravac 7:0. Nogometaši iz Virja ovoga vikenda pak gostuju kod Mladosti koja je sezonu započela remijem protiv Varteksa. Uz podršku navijača, Mladostaši zacijelo mogu još jednom Podraavcima pokazati bjelovarsku snagu. NK Bjelovar pak ide po nove bodove kod križevačkog Radnika.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!