Grad će uložiti milijune u državnu zgradu, otkriveno i tko će se u nju useliti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ulaz u Bjelovar iz pravca Zagreba uskoro bi trebao izgledati puno ljepše nego to je to trenutno slučaj, najavljuju iz Gradske uprave. Naime, čim se raspiše odgovarajući natječaj za energetsku obnovu, novo lice trebala bi dobiti stara oronula zgrada koju Bjelovarčani jednostavno zovu – zgrada Vodotehne. Grad Bjelovar spreman je u obnovu uložiti 12 milijuna kuna iako spomenuti objekt ni nije u gradskom vlasništvu.

-Riječ je o državnoj zgradi. Točnije, kat zgrade je u vlasništvu nekadašnjih sindikata, njih 30 ili 40, koji su trebali podijeliti to vlasništvo, međutim taj imovinsko-pravni problem nije riješen u posljednjih 30-ak godina. Ni ne vjerujem da će se to uskoro dogoditi. Stoga smo još od bivšeg Ministarstva uprave zatražili da nam ustupi zgradu na korištenje – pojašnjava bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Naknadno je, dodaje, od Ministarstva državne imovine Grad dobio dozvolu da smije ulagati u objekt koji sama država nije uspjela urediti svih ovih godina. Napravljen je detaljan projekt obnove vrijedan 12 milijuna kuna, koji bi trebao biti prijavljen na prvi odgovarajući natječaj jer će se većina sredstava nastojati povući iz europskih fondova. Grad već ima i konkretan plan za spomenutu zgradu.

-Planiramo ondje urediti digitalno-inovacijski HUB koji će biti na raspolaganju prvenstveno našem Veleučilištu, odnosno studentima računarstva i mehatronike te Tehnološkom parku. Prostora u zgradi ima dovoljno i mislim da je to odličan način da ga iskoristimo – kaže Hrebak.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!