Njegovo društvo već je bilo pod povećalom raznih institucija, a sada želi biti šef

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Zdenko Brandeis, šef daruvarskih vatrogasaca ovih bi dana trebao biti imenovan vršiteljem dužnosti zapovjednika Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije. Naime, natječaj za zapovjednika koji je raspisan ovoga ljeta morat će biti ponovljen.

-Na natječaj su pristigle dvije prijave. Jedan od kandidata nije zadovoljavao tražene uvjete, dok drugi kandidat, koji je imao uvjete, nije dobio povjerenje Predsjedništva Vatrogasne zajednice. Točnije, nije dobio niti jedan glas – kratko nam je novonastalu situaciju prokomentirao predsjednik VZ BBŽ Silvestar Štefović koji trenutno obavlja i dužnost zapovjednika.

Iako Štefović imena kandidata koji su se javili na natječaj nije želio otkrivati, neslužbeno doznajemo kako su prijave poslali Darko Despot, predsjednik bjelovarske Vatrogasne zajednice i zamjenik bjelovarskog vatrogasnog zapovjednika, te Darko Lovrić, prvi čovjek DVD-a Predavac. Da bi udovoljio sve uvjete za mjesto glavnog županijskog zapovjednika, Despotu nedostaje nekoliko mjeseci radnog iskustva na rukovodećim funkcijama, dok Lovrić već ima sve uvjete, no po svemu sudeći, ne uživa povjerenje kolega vatrogasaca. Podsjetimo, DVD Predavac posljednjih godina više se puta našao pod povećalom nadležnih institucija zbog sumnji u netransparentno poslovanje i raspolaganje imovinom, blokiranih računa i negativnih nalaza državne revizije. Početkom ove godine društvo se opet našlo u središtu pozornosti nakon što je 44 članova DVD-a potpisalo peticiju kojom su tražili smjenu vodstva na čelu s Lovrićem. No, unatoč svemu, on je nastavio voditi društvo, a sada, po svemu sudeći, ima još ozbiljnije ambicije. Preostaje za vidjeti je li shvatio poruku kolega ili će se javiti i na novi natječaj za prvog čovjeka županijske Vatrogasne zajednice koji bi trebao biti raspisan uskoro.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!