Za Sajam sve spremno, cestari neće kopati po Gudovcu od petka do nedjelje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

-Sve je spremno za Jesenski međunarodni bjelovarski sajam poljoprivrede, gospodarstva i obrtništva, rekao je jutros Zlatko Salaj, direktor Sajma. U nazočnosti predstavnika vlasnika, Marka Marušića, bjelovarsko-bilogorskog župana i Darija Hrebaka, bjelovarskog gradonačelnika, pozvao je posjetitelje na posjete priredbu u Gudovcu koja je najveća u Hrvatskoj tog tipa, a koja počinje u petak 3. rujna i traje do nedjelje.

Zlatko Salaj, direktor Bjelovarskog sajma

Rekao je da su poduzeli sve mjere sukladno epidemiološkim preporukama, da će ulaz biti dopušten svima s COVID putovnicom, ali i s potvrdom o obavljenom cijepljenju. Za one koji takvi potvrdu nemaju, Salaj je obećao besplatan brzi test koji vrijedi 48 sati i koji su platili Grad i Županija.

Uz najavu lijepog vremena nema prepreka za posjet Sajmu pa ako dođe i 50 posto manje ljudi nego prije dvije godine, organizator će biti zadovoljan. Kako u zatvorenom prostoru neće biti izlagača, svi su preseljeni na otvoreno, u pagode, pod veliki šator…

Osim poznatih imena, na Sajmu će premijerno gostovati mnogi novi izlagači opreme za poljoprivredu i građevinu. Bit će i bogata ugostiteljska ponuda, a neće nedostajati ni zabavnog programa. Salaj je posebno naglasio i Državnu izložbu stoke koja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede.

Hrebak je zahvalio djelatnicima Sajma na iznimnom trudu koji su uložili i u doista kratkom roku organizirali manifestaciju koja ni po čemu ne zaostaje za sajmovima iz najboljih godina. Obećao je da će radovi na prometnicama u Gudovcu prestati ta tri dana Sajma, s posjetiteljima preporučio dolazak iz smjera Plavnica. Iz smjera Čazme prilaz je otežan, ali i tamo će se otvoriti prolaz širok najmanje pet metara kako bi vozila mogla nesmetano prolaziti.

Župan Marušić posebno je naglasio činjenicu da će priredbu otvoriti premijer Andrej Plenković što je simboličko, ali i konkretno priznanje novoj ekipi koja je preuzela odgovornost za Županiju. Pozvao je posjetitelje da dođu na Sajam i odgovorno ponašanje u ovo pandemijsko vrijeme.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!