Sutra postaje direktor i plan mu je uložiti 55 milijuna u terme budućnosti!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Ratko Vuković danas provodi posljednji dan na čelu daruvarskog gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalne djelatnosti. Na spomenutom je radnom mjestu proveo 16 godina. Točnije, odgovornu dužnost prihvatio je dok mu je bilo samo 26. Već sutra Vuković preuzima dužnost ravnatelja jedna od najvažnijih županijskih zdravstvenih ustanova, Daruvarskih toplica. S obzirom da dugi staž u Gradskoj upravi, priznaje, danas mu nije svejedno.

-Istina, nije. Bilo mi je lijepo ovdje, imao sam dobro posloženu ekipu u kojoj se znalo tko ima koji zadatak. Posebno je bilo lijepo raditi posljednjih nekoliko godina jer sam imao odriješene ruke i više slobode. Najviše sam ponosan na rješenje koje smo pronašli za Dalit, potom na naše gradske manifestacije. Sa zadovoljstvom mogu reći da je Daruvar postao poznat kao grad festivala – kaže Vuković, dodajući kako novom pročelniku ili pročelnici od srca želi da budu bar dva puta uspješniji od njega.

Kad je riječ o novom radnom mjestu, Vuković napominje kako mu je glavni cilj da Daruvarske toplice postanu centar izvrsnosti za ključne usluge koje nude. To su, prije svega, zdravstveni programi, sportske pripreme, incentive i wellness programi i dr.

-Ono što prvo treba poduzeti jest sistematizacija, i to s ciljem da se ona prilagodi radu Daruvarskih toplica i ispunjenju moje vizije da ustanova postane centar izvrsnosti. Za to je potrebno i povećanje smještajnih kapaciteta, nabava najmodernije opreme te ulaganje u edukaciju i obrazovanje zaposlenika – kaže Vuković, dodajući kako bi idućih nekoliko godina trebalo predstavljati razdoblje velikih investicija za Toplice. Pritom se jedna od najvećih odnosi na izgradnju novog bolničkog paviljona koji bi se trebao prostirati na oko 7400 četvornih metara i u kojem bi trebalo biti smješteno novih 140 kreveta.

-Već imamo idejno rješenje za taj objekt koji bi se trebao nalaziti uz trenutnu zgradu terapije. Ovoga petka splitska tvrtka koja je izradila rješenje trebala bi ga prezentirati Upravnom vijeću toplica. Želja nam je sredstva za realizaciju tog projekta, čija je prvotna vrijednost procijenjena na 55 milijuna kuna, osigurati kroz Nacionalni plan oporavka. Ako se Upravno vijeće složi s tim, krenut ćemo s izradom glavnog projekta koji bi, vjerujem, mogao biti dovršen do veljače iduće godine, nakon čega bismo ga mogli prijaviti na odgovarajuće natječaje – konkretan je Vuković. Dugoročno, novi ravnatelj ima i dodatne planove uz stvaranje novih smještajnih kapaciteta te povećanje kvalitete u postojećima. Plan mu je, nakon izgradnje spomenutog novog paviljona, renovirati Termal te, u konačnici, kao kruna svega, prepoznatljive objekte u južnom dijelu lječilišnog kompleksa, kao što su vila Arcadia, Centralno blatno kupalište, Švicarska vila i Antunove kupke pretvoriti u luksuzne, smještajne jedinice visokog stupnja.

-Tada bi to bila jedna zaokružena cjelina koja bi imala smisla. Na taj način bismo razdvojili zdravstveni od komercijalnog – kaže Vuković.

S ostvarenjem svih zacrtanih planova novi šef Toplica kreće za manje od 24 sata.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!