Predsjednik napušta stranku, njegova desna ruka ostaje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Za to da političko ljeto ne bude dosadno pobrinuo se Domovinski pokret čije su javne svađe i pokazivanje prljavog rublja gotovo pa zabavljali javnost koja je s nestrpljenjem čekala veliko finale kako bi saznala hoće li ili neće Škoro ostati u stranci. Rasplet je dobro poznat, Miroslav Škoro je Domovinskom pokretu rekao zbogom, pa su nakon njega to odlučile reći i neke lokalne uzdanice tako da će od jeseni, a nakon samo dvije održane sjednice, DP u Gradskom vijeću Bjelovara imati upola manje vijećnika. Nesuđeni gradonačelnik Dražen Medved će svoju političku karijeru nastaviti kao nezavisni vijećnik.

-Ja sam još uvijek član Domovinskog pokreta, ali ću u ovom mjesecu vjerojatno izaći iz stranke zbog neslaganja s trenutnom vladajućom garniturom u stranci i cijele trenutne situacije – rekao nam je Medved.

Za razliku od njega, Mateo Horvat, drugi vijećnik Domovinskog pokreta će svoju stranačku iskaznicu zadržati.

-Ja ostajem i dalje u Domovinskom pokretu i ostajem i dalje njihov gradski vijećnik. Bez obzira na ovo sve ja sam i dalje uz stranku, a ne uz osobu, ne uz Miroslava Škoru – ističe Horvat.

Jedini DP-ov bjelovarski vijećnik najavljuje da će biti gradska oporba, ali će, kaže, sve dobre projekte podržati, tako da će nekada biti uz vladajuće, a nekada protiv njih. Isto kaže i njegov uskoro bivši stranački kolega Medved koji se, kaže, neće baviti velikim strateškim projektima već svakodnevnim, konkretnim životnim problemima poput onog Bjelovarčana koji žive u naselju kod Vukovarske ulice koje poplavi nakon svake jače kiše ili pak činjenice da dio Bukovčeve ulice ni nakon trideset godina nema kanalizacije. I Medved i Horvat, dakle, najavljuju sličan rad u Gradskom vijeću, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li Medvedovo skidanje stranačkog dresa uzrokovati prijeke poglede mlađeg mu kolege koji mu je u izbornoj utrci bio desna ruka.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!