Brza cesta i nova bolnica glavne teme. Evo što je Premijer obećao

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Premijer Andrej Plenković danas je u Bjelovar, na otvorenje 28. jesenskog međunarodnog sajma stigao s dobrim vijestima. Najavio je, među ostalim, potporu Vlade u realizaciji dva izuzetno važna projekta za Bjelovarsko-bilogorsku županiju – dovršetku izgradnje brze ceste i pronalasku rješenja za financiranje izgradnje nove bjelovarske bolnice.

Odgovarajući na pitanja novinara nakon obilaska sajma, premijer Plenković je obećao otvorenje brze ceste prije 2023. godine.
– Bjelovar se razvija, a ono što vidim da nam je bitno u ove tri godine mandata je pokrenuti radove na dovršetku brze ceste između Farkaševca i Bjelovara. Vjerujem da ćemo, ako se svi tehnički nedostaci ispune, do kraja mjeseca odnosno do Dana Grada Bjelovara to omogućiti. Zatražit ću da ministar Oleg Butković, gospodin Škorić iz Hrvatskih cesta i svi koji trebaju ispune tehničke i zakonske pretpostavke – rekao je premijer Plenković.
Za drugi važan projekt za Bjelovarsko-bilogorsku županiju premijer drži gradnju nove zgrade Opće bolnice Bjelovar kao i održivi način financiranja tog projekta. – Promet, zdravstvo, poljoprivreda, gospodarstvo, vlast – sve ide, vlast je stabilna i još jednom čestitam gradonačelniku Dariu Hrebaku na obnovljenom mandatu te županu Marku Marušiću na novom mandatu – poručio je Plenković.
Zaključio je premijer da Vlada RH stoji uz Bjelovarsko-bilogorsku županiju u svim aspektima.

I župan Marko Marušić je potvrdio kako je s premijerom kratko razgovarao o problemu oko vraćanja kredita i opremanja bjelovarske bolnice.

-Imat ćemo novi sastanak tijekom rujna, a premijer je obećao da ćemo zajednički naći rješenje za financiranje bolnice, kako zdravstveni sustav županije ne bi doživio kolaps. Vjerujem da ćemo to u konačnici realizirati – kazao je Marušić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!