Plenković, prvi premijer koji je otvorio Bjelovarski sajam

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Andrej Plenković, hrvatski premijer, otvorio je jutros 28. međunarodni sajam poljoprivrede, gospodarstva i obrtništva u Gudovcu kraj Bjelovara. Prvi je to puta na sajam otvori neki premijer, prvi izvršni dužnosnik u hrvatskoj vlasti.

Direktor Sajma Zlatko Salaj rekao je s kojim su se sve teškoćama susretali organizatori priredbe, ali i činjenicu da je oko 300 izlagača na sajmu. Posebne teškoće predstavlja pandemijsko vrijeme i ograničen ulazak posjetiteljima. Svatko tko nije potvrdu o cijepljenju ili preboljenju morao je na test.

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak upoznao je premijera s ključnim projektima Bjelovara koji su u neposrednoj blizini sajamskog prostora. Nabrojio je brzu cestu, gospodarsku zonu i buduće toplice u Korenovu, sve projekte koji očekuju financiranje iz državnih ili europskih izvora.

Župan Marko Marušić govorio je o značaju poljoprivrede za BBŽ i zahvalio na potpori i razumijevanju Vlade, poglavito Ministarstva poljoprivrede koje svake godine ulaže sve više novca u selo.

O svake godine sve većim ulaganjima iz proračuna u selo, poljoprivredu, ali i ruralni razvoj, govorio je i Plenković najavljujući strategiju razvitka hrvatske poljoprivrede do 2030. koja je u javnoj raspravi kod zainteresirane javnosti. Najavio je značaj samoodrživosti koja se pokazala presudnom upravo u vrijeme COVID krize. Pohvalio se da je lani poljoprivredna proizvodnja rasla po stopi od čak sedam posto unatoč lošim uvjetima u zemlji.

Svi su govornici zahvalili zaposlenica Sajma koji su uspjeli organizirati priredbu u svega dva mjeseca.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!