Brajdić ljutit na školske menije, što zapravo jedu naši đaci, evo jelovnika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Zanima me razvoj djece, a za razvoj je vrlo bitna školska prehrana – tom je rečenicom dogradonačelnik Igor Brajdić na svom Facebook profilu započeo poruku nezadovoljstva nakon dobivenih jelovnika bjelovarskih škola. Ipak, važno mu je istaknuti da su jelovnici puno bolji nego što su bili prije.

– Projekt Bjelovarski doručak i dalje se provodi, ali zahtijevam od škola raznovrsnu prehranu za djecu. U dogovoru s nutricionisticom Margitom Zlatić izradili smo školske menije i radit ćemo kontrole po školama. S obzirom na to da školska kuhinja stoji 9 kuna umjesto 6 kuna kao do sada, očekujem da će i prehrana biti bolja. Da se razumijemo, ni 9 kuna nije prevelika cijena jer za to “ne možeš kupiti” ni krišku pizze, ali očekujem raznovrsnu prehranu u školama – pojasnio je u nastavku Brajdić.

Dogradonačelnika smo kontaktirali, podsjetio je kako su iz Grada nedavno održali sastanak sa svim ravnateljima i kuharima u njihovim školama. – Ravnatelji su se potužili da je cijena od šest kuna po školskom obroku premala i ja se s time slažem. Poskupjele su cijene svih namirnica, a sa šest kuna jednostavno ne možete dobiti kvalitetan školski obrok. Zbog toga smo zajedničkim dogovorom, a na prijedlog ravnatelja, povisili cijenu jednog školskog obroka na devet kuna. Da se razumijemo, nije ni to puno – potvrdio nam je svoje razmišljanje Brajdić.

Poručio je da djeca i dalje trebaju jesti Bjelovarski doručak – raznovrsnu, domaću, lokalnu hranu. – Mora tu biti različitih variva, mahuna, krumpira, ali jasna je stvar da djeca to ne mogu jesti svaki dan. Nekada opet moraju pojesti buhtlu s čokoladom ili krišku pizze. Kada smo već povećali cijenu obroka, izričito sam rekao da ćemo paziti na raznovrsnost prehrane, a dogovor je čak postignut i s nutricionisticom koja je napravila menije za sve osnovne škole na području grada. Očekujem stoga da se ravnatelji tih menija pridržavaju. Nismo uzeli nutricionisticu bez veze – naglasio je Brajdić.

Poručio je kako će se ići i u nenajavljene nadzore kako bi se vidjelo hrane li se djeca doista onako kako je navedeno u jelovnicima.

Kojoj je školi Brajdić odgovorio da nije zadovoljan nije htio otkriti, ali radi usporedbe donosimo jelovnike sve četiri bjelovarske škole.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!