Bio je ovo najneizvjesniji Jesenski sajam ikad, no prošao je iznad svih očekivanja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Završen je 28. jesenski međunarodni bjelovarski sajam. S obzirom na neizvjesnost koja je pratila nikad kraću organizaciju – sve je moralo biti posloženo u samo dva mjeseca – malo je reći da je sajam bio uspješan. Oko 300 izlagača iz Hrvatske i desetak stranih zemalja, brojni posjetitelji, zadovoljni i jedni i drugi jer su, prema riječima prvog čovjeka Bjelovarskog sajma, direktora Zlatka Salaja, na Sajmu sklopljeni brojni poslovi.

-Razgovarao sam s brojnim izlagačima koji su mi potvrdili da su odlično poslovali. Mnogi od njih već prvoga sajma, u petak, koji je inače rezerviran za protokol, dužnosnike i slične uzvanike. No, ovoga petka je poslovanje bilo fenomenalno i izlagači su jako zadovoljni. A ako su oni zadovoljni, zadovoljni smo i mi jer to znači da se Sajam nastavlja – kaže Salaj, dodajući kako mu je posebno drago što su nastupom na Sajmu oduševljeni izlagači koji su se ovoga vikenda u Bjelovaru predstavljali po prvi put.

-Prezadovoljni su i većina nam je potvrdila da, ne samo da dolaze na Proljetni sajam, već žele potpisati godišnji ugovor, odnosno potvrditi nastup na Proljetnom i Jesenskom sajmu, a većina želi i veći izložbeni prostor – kaže Salaj.

Kad se podvuče crta, organizatori mogu biti zadovoljni. Posebice kad se u obzir uzme činjenica da je Jesenski sajam organiziran u iznimno teškim okolnostima.

-Kada smo prije dva mjeseca zaprimali prijave za Sajam, s obzirom na epidemiološku situaciju, nitko nije mogao garantirati da će se on uopće održati. Bila je to ozbiljna situacija koju smo moj tim i ja prihvatili i ponašali se kao da će sve biti normalno i u redu. No, uspjeli smo ispuniti sav vanjski prostor. Nismo mogli znati ni koliko će biti posjetitelja, no sada vidimo da i time možemo biti zadovoljni. Naravno, uvijek može još bolje i tome ćemo stremiti u budućnosti – zaključuje Salaj.

Zadovoljni su i izlagači. Posjetitelja nije nedostajalo, uspjelo se nešto i zaraditi.

Edita Sabolović

-Nama su sajmovi jako nedostajali jer inače sudjelujemo na ovakvim manifestacijama diljem Hrvatske i jako nam je važan ovakav segment prodaje. Dugi niz godina izlažemo na sajmu u Gudovcu i jako smo zadovoljni ovim Jesenskim sajmom. Posjećenost je nešto manja nego ranijih godina, ali mi se zaista ne žalimo, sve je prošlo i bolje nego što smo očekivali – kazala nam je izlagačica Edita Sabolović s OPG-a Sabolović.

Sva tri dana sajmovanja posebna pozornost posvećivala se epidemiološkim mjerama. Posjetitelji bez covid-potvrda testirali su se na nekoliko punktova, a na sajamskom prostoru organizirano je i cijepljenje protiv koronavirusa. U tri dana testirano je oko 2800 osoba, među kojima je bilo svega sedmero pozitivnih. Na Sajmu se cijepilo 20 posjetitelja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!