Župan Marušić: Što Županija može učiniti za sretno djetinjstvo naše djece

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Prvi je dan nove školske godine, a za malenu Grubišnopoljku Doris to je prvi dan škole uopće. Za nju se, kaže, pripremala dugo, a škola je, čini se, ispunila njena očekivanja.

-Jako je lijepo i jako je dobro – kaže uzbuđeno Doris dok njenu školsku kolegicu Antoniju veseli što će naučiti “slova, abecedu i još nešto”.

S nestrpljenjem je novu nastavnu godinu dočekala i ravnateljica Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića Snježana Šeliš koju najviše veseli što će se nastava odvijati u učionicama u koje se vraćaju i izvannastavne aktivnosti, dopunska i dodatna nastava. Dio epidemioloških mjera ostaje.

-I dalje smo ostali pri tome da učenici budu fiksno u svojim učionicama i da se ne sele osim naravno kabinetske nastave informatike i tjelesne i zdravstvene kulture, a uvest ćemo ove godine i dva mala odmora kako bi se učenici što manje sretali po hodnicima – navodi Šeliš.

Jest će pak u blagovaonici, svojim učionicama i na hodniku. Grubišnopoljska osnovna škola ima 419 učenika pri čemu je 40 prvašića, a svi mogu računati na potporu grada.

-Mi smo imali projekt nabavke knjiga za učenike od prvog do osmog razreda, a onog trenutka kad je uskočilo ministarstvo mi smo ostali na nabavci radnih bilježnica i mapa – kaže grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh.

Grubišnopoljske prvašiće je jutros obišao i župan Marko Marušić, poželio im sreću u školskim danima, ali i naglasio da mogu računati na potporu županije.

-Županija i grad će učiniti sve da našoj djeci i našoj mladosti bude najbolje ovdje, da imaju sve potrebne uvjete za ovaj najsretniji dio djetinjstva – poručio je Marušić.

Najviše veselja imaju školarci u Velikim Zdencima koji su ušli u novouređenu školu, objekt koji je obnovljen prvi put nakon 1977.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!