Brojke govore sve – evo kako je završio Bjelovarski sajam

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Sa 20.000 posjetitelja, 301 izlagačem od kojih tridesetak novih, sa zadovoljnim klijentima koji se već raspituju za proljetnu priredbu, možemo zaključiti da smo nakon dvije godine ponovno dobili Jesenski bjelovarski sajam kakav je nekad bio, ponosno je na završnom obraćanju novinarima rekao Zlatko Salaj, novi direktor. Najavio je uskoro datume za priredbe sljedeće godine, a vraća se i Pčelarski sajam.

Ovaj rezultat je samo 20 posto slabiji od onoga 2019., dakle prije pandemije COVID-a, a uprava bi bila zadovoljna i s 50 postotnim smanjenjem. Ovako nitko nije krio zadovoljstvo, a posebno Dario Hrebak, bjelovarski gradonačelnik i župan Marko Marušić, predstavnici vlasnika Sajma. Naglasili su kako je bilo skeptika, čak i onih koji su priželjkivali krah, ali sve se odigralo na najbolji mogući način.

Upravo tih gotovo pola milijuna kuna od ulaznica pomoći će Sajmu preživjeti godinu kako bi sljedeće godine stali na svoje zdrave noge.

Svi odreda zadovoljni su imenovanjem novog direktora i njegove ekipe koja je u kratkom roku organizirala Sajam, a Marušić je naglasio kako je Salaj imenovan kao stručnjak, a ne stranački kadar i da se ta odluka nakon odlične suradnje Grada i Županije, pokazala dobitnom.

Najveći problem sajma bile su gužve oko testiranja koje su smanjene u nedjelju, ali i ovo bi trebala biti poruka građanima da se cijepe i tako izbjegnu nepotrebnu gnjavažu jer će i za druge priredbe trebati COVID potvrde. Na prostor sajma nije moglo ući svega petero posjetitelja čiji je nalaz bio pozitivan.

Marušić je posebno naglasio posjet premijera Andreja Plenkovića koji je uz potporu manifestaciji donio Gradu i Županiji dvije sjajne vijesti: država će se dodatno angažirati na završetku brze ceste prema Bjelovaru i dalje prema Virovitici; te pomoć u otplati obveza i završetku bolnice.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!