Pljušte optužbe o lobiranju za kumove i osvetničkim pohodima svrgnutih s položaja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U bjelovarskom Kulturnom i multimedijskom centu u četvrtak se održava Skupština bjelovarsko-bilogorske Podružnice Hrvatske komore medicinskih sestara na kojoj bi, među ostalim, trebao biti održan i izbor člana Vijeća krovne udruge. Podsjetimo, ono je raspušteno krajem lipnja nakon neuspješnog pokušaja smjene predsjednika Komore, Bjelovarčanina Maria Gazića. Gaziću se na teret stavljalo da je za volontiranje u covid-bolnici u Dubravi tijekom pandemije uzimao naknadu, što je on demantirao, a staro Vijeće mu je zamjerilo i što je kupio novo polovno vozilo za Komoru. Tada je iza Gazića stalo i Ministarstvo zdravstva, medicinari diljem zemlje su ga podržali i srušili staro Vijeće i Skupštinu.

Vijeće Komore, inače, čini po jedan predstavnike iz svake od županijskih podružnica Komore i Grada Zagreba. Odabir novog predstavnika iz BBŽ ovih je dana uznemirio duhove među lokalnim medicinarima jer se izbor, tvrdi jedan naš sugovornik iz tih kruga, pokušava namjestiti. Naš izvor nam otkriva kako je predsjednik županijske podružnice Komore Dario Gazić, inače brat predsjednika nacionalne Komore, pozvao članove Komore da glasaju za određenog kandidata.

-I to za kuma svog brata Maria Gazića, Bojana Bakića! Bakić je i do sada bio predstavnik BBŽ u Vijeću, no velik dio kolega i ja držimo da nije korektno da predsjednik županijske Komore sugerira ili poziva za koga da se glasuje. Samim time što imamo informaciju da bi se, uz Bakića, za člana Vijeća trebalo kandidirati još troje kolega – otkriva nam naš izvor koji nam je ustupio i presliku poruke u kojoj Dario Gazić poziva kolege da na sutrašnjoj Skupštini podrže Bakića. Prema informacijama iz Komori bliskih krugova, uz Bakića, kandidaturu za člana Vijeća sutra bi trebali istaknuti još Slavko Pavić iz županijskog Zavoda za hitnu medicinu BBŽ, Elvira Jukić iz Opće bolnice Bjelovar i Valentina Lazarević iz Doma zdravlja BBŽ.

-Svi bi oni, dakle, trebali biti kandidati, u istom položaju kao i Bakić, stoga je nedopustivo da Dario Gazić, koji treba zastupati sve medicinske sestre i tehničare u županiji, otvoreno ‘navija’ za jednog kandidata – priča naš sugovornik.

Prozvani Dario Gazić ne negira da je on posao spornu poruku, no tvrdi da je ona stigla na adrese svega troje ljudi. Pritom, kaže Gazić, nije nastupio kao predsjednik županijske Komore, već je poruka bila privatna.

-Kolega Bojan Bakić je i u prošlom mandatu bio predstavnik BBŽ u Vijeću, a k tome je i u Izvršnom odboru županijske Podružnice Komore i mislim da korektno obavlja svoj posao. Ja sam poslao dvije-tri poruke kolegama da podrže kolegu Bakića. Dakle, nisam lobirao i slao poruke na 50, 60 brojeva, odnosno nisam učinio ništa protivno Statutu komore, ništa što ne bih smio. Da je tako, odmah bih ponudio mandat na raspolaganje – kazao nam je Gazić. Dodaje kako se putem SMS poruka lobira i za druge kandidate za vijeće – od samih kandidata, do kolega koji ih podržavaju, a Gazić je i sam dobio takve poruke koje nam je pokazao.

Prvi čovjek medicinskih sestara i tehničara u BBŽ drži kako iza pokušaja stvaranja nemira plasiranjem takvih stvari u medije uoči Skupštine stoji – politika.

-Ovo rade pojedinci koji su zbog promjene vlasti ostali bez određenih položaja i moći pa se na ovaj način osvećuju. No, neće time ništa postići – kaže Gazić.

Da će na izbornoj Skupštini biti više kandidata za Vijeće Gazić nam je potvrdio, no nije želio otkrivati njihova imena.

-Za sada imamo tri kandidature, no možda stigne još koja. Izvršni odbor prvo mora provjeriti pravovaljanost kandidatura. U slučaju da imamo dvije pravovaljane kandidature, glasovanje je javno, a ako ih bude više, morat ćemo, prema propisanim pravilima, organizirati tajno glasovanje putem listića. No, kako bi se otklonila bilo kakva sumnja u malverzacije, javno ćemo na pozornici prebrojavati glasove – poručuje Gazić, dodajući kako u ovom slučaju nema govora o namještanju izbora. Iako na Skupštini ima pravo sudjelovati svih oko tisuću članova županijske Komore, jasno je da neće doći svi, a glasovat će samo oni koji se u četvrtak pojave u Kulturnom i multimedijskom centru.

-Stvar je ovdje vrlo jasna. Onaj kandidat koji dovede najviše članova koji ga podržavaju, postat će novi član Vijeća Komore – zaključuje Gazić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!