Strojevi stižu u strogi centar, bjelovarski korzo bit će zatvoren mjesecima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Aglomeracija, jedan od najvećih projekata u povijesti Bjelovara, vrijedan 260 milijuna kuna, napreduje prema planu. Ovih dana radovi stižu u samo središte grada, na bjelovarski korzo, na kojem će biti izmijenjena kompletna kanalizacijska i vodovodna mreža.

-S radovima na korzu u sklopu aglomeracije kreće se 1. listopada, a završetak radova planira se do kraja godine. Ako bude bilo nekih problema što se tiče vremenskih neprilika i sličnoga, radovi će se produžiti, no ako sve bude u redu, rok provedbe je do kraja godine – otkrio nam je voditelj projekta, Zoran Bišćan iz Vodnih usluga d.o.o.

Najava početka radova zabrinula je ugostitelje koji imaju lokale na gradskoj šetnici, s obzirom da korzo nije moguće obnoviti bez zatvaranja.

– Ugostitelji su cijelo vrijeme u koordinaciji s Gradom Bjelovarom. Zajedničkim snagama probat ćemo naći rješenje kako nakon pandemije ne bismo ponovno osjetili tako velik problem što se tiče prometa. U problemu jesmo, već više od dvije godine ne radimo u normalnim uvjetima već stalno pod nekim restrikcijama. Brinemo se zbog radova na korzu jer to će biti još jedan veliki udarac za ugostiteljstvo. Znamo da će radovi potrajati, ali opet se nadamo da će biti dovršeni u što bržem roku – rekao je Srećko Koljić, bjelovarski ugostitelj i predsjednik Ceha ugostitelja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Kako doznajemo u Komunalcu i Vodnim uslugama, radovi na korzu krenut će od Gimnazije.

– Cijelo vrijeme u kontaktu smo sa svim ugostiteljima. Ovaj tjedan održali smo i radni sastanak. Termin radova usklađen je upravo s njima. Radovi su trebali započeti još prije, no zbog ugostitelja i cijele pandemijske situacije, ostavili smo ih da ljeti mogu raditi na terasama. Sve je usklađeno i zato ne bi trebalo biti nikakvih problema što se tiče nas i rekonstrukcije. Primjerice, kafići koji se nalaze na dijelu grada gdje je Dječja knjižnica, moći će raditi sigurno do 1. studenog – kaže Bišćan, dodajući kako određene zastoje u radu kafića ipak neće biti moguće u potpunosti eliminirati.

– Neće se cijeli korzo raskopati odjednom već postupno jer sustav kanalizacije uvijek mora biti u funkciji. Isto je i s vodovodom. Iako će se raditi odjednom, prespojit će se tek pri završetku tlačnih proba. Stoga na tom potezu nitko ne bi trebao biti bez vode, eventualno sat vremena kod samog prespajanja – zaključuje Bišćan.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!