Sestre i tehničari iz BBŽ dobili novu predstavnicu u Vijeću HKMS-a

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Elvira Jukić nova je predstavnica bjelovarsko-bilogorskih medicinskih sestara i tehničara u Vijeću Hrvatske komore medicinskih sestara, glavnom tijelu te strukovne udruge. Odlučila je tako većina od 90 članova županijske podružnice Komore na danas javno provedenim izborima u bjelovarskom kinu. Za mjesto u krovnom tijelu HKMS-a bilo je četvero kandidata – uz Elviru Jukić, kandidirao se dosadašnji član nacionalnog Vijeća Bojan Bakić iz Opće bolnice Bjelovar, Valentina Lazarević iz Doma zdravlja te Slavko Pavić iz Zavoda za hitnu medicinu. Održana su dva kruga glasovanja, a u drugom je Jukić dobila više glasova od Bojana Bakića.

Elvira Jukić

-Drago mi je što sam izabrana u Vijeće, cilj mi je upoznati ljude s radom medicinskih sestara, unaprijediti njegu bolesnika, pogotovo sad, u covid-krizi. 18 godina radim kao odjelna sestra u Jedinici intenzivnog liječenja u Općoj bolnici Bjelovar tako da sam jako dobro upoznata s radom sestara i problemima s kojima se one susreću – kazala je Jukić nakon izbora, dodajući kako su najveći problemi u sustavu trenutno nedostatak kadra i teški uvjeti rada. Njezino imenovanje u Vijeće još treba potvrditi Skupština krovne udruge.

S obzirom da su se nekoliko dana prije županijskog izbora u javnosti pojavile informacije kako se on namješta za Bojana Bakića, a do medija su dospjele i poruke u kojima je predsjednik županijske podružnice Komore Dario Gazić navodno lobirao za Bojana Bakića (on je za naš portal kazao kako je spornu poruku poslao samo trojici kolega), prebrojavanje glasova je bilo javno, na pozornici KMC-a. U jednom trenutku među medicinarima je zaiskrilo jer je dio njih Gazića optužio da nije na vrijeme obavijestio sve članove Komore o održavanju Skupštine, no on se ogradio, kazavši kako je obavijest dva tjedna uredno stajala na internetskoj stranici Komore te na oglasnoj ploči. Bilo je i primjedbi na termin održavanja Skupštine koja je počela u 16 sati zbog čega, ustvrdili su pojedinci, nisu svi mogli stići na nju. Naime, županijska Komora broji oko tisuću članova, što znači da ih na ovim izborima nije sudjelovala ni desetina članstva.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!