Ines Šarić: Silazim s Bajsovog vlakića i vraćam se pravim liberalima!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ines Šarić, dosadašnja članica stranke GLAS medijima je poslala priopćenje u kojem je istaknula da odlazi iz stranke. Komentirala je zašto je došlo do takve odluke.

– Mislim da rejting same stranke govori o načinu na koji trenutačno vodstvo radi. Oni nisu spremni preuzeti odgovornost za takav rejting niti dati ostavke na bilo koje od svojih mjesta, a isto tako nisu spremni ni raspisati nove unutarstranačke izbore – naglašava Šarić koja smatra da se stranka ne zauzima za građansku liberalnu Hrvatsku kakvu su obećali kad su, po njenom nastanku, članovi zajedno odlazili iz HNS-a.

– Razočarana sam strankom još od lokalnih izbora, načinom na koji je naš središnji ured vodio članove naše stranke kroz podružnice i organizacije gdje nisu bili nimalo spremni pomoći, odnosno, bavili su se više samim sobom. Vjerovala sam da će nakon takvog rezultata ipak uvidjeti da negdje griješe i da se neke stvari moraju mijenjati. Ovaj vikend smo imali jedan seminar u Zagrebu na kojem su ipak odlučili da neće ništa takvo učiniti, prema tome, ja ne vidim više gdje bi moje mjesto u takvom radu bilo – ističe. I u budućnosti, kaže, planira nastaviti aktivno politički djelovati. Na idućoj županijskoj skupštini djelovat će kao nezavisna zastupnica, no sreću će kasnije potražiti u nekoj drugoj stranci.

– S obzirom da će sljedeća Županijska skupština vjerojatno biti za dva do tri tjedna, tu ću sigurno djelovati kao nezavisna zastupnica, no kako sam članica neke političke stranke od svoje 18. godine i vjerujem u bolju, ravnopravniju, liberalniju Hrvatsku koja uvažava različitosti, sigurno ću nastaviti djelovati kroz neku stranku sličnog profila – navodi Šarić koja zasad nije htjela otkrivati detalje svojih planova.

– Ja sam po svom habitusu pravi i istinski liberal koji živi i djeluje kao takav. Mislim da u 21. stoljeću moramo početi svi uvažavati jedni druge, neovisno o tome kojoj političkoj stranci ili ideologiji pripadali. Trenutak ispisivanja iz stranke mi je zaista bio vrlo težak, nisam to ni htjela ni očekivala. Jako mi je žao što su obje liberalne stranke u kojima sam bila odlučile da su važnije same sebi nego što su im važni njihovi članovi i građani – zaključuje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!