Poznat prvi kandidat za županijskog predsjednika HDZ-a

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon ekskluzivne objave kako je želja vrha stranke da župan BBŽ Marko Marušić preuzme devastiranu gradsku organizaciju u Bjelovaru, ostaje pitanje tko će se natjecati za mjesto predsjednika Županijske organizacije HDZ-a.

Iako su na tom mjestu mnogi vidjeli upravo Marušića, teško da će Marko odbiti zamolbu predsjednika Plenkovića da postavi na noge najveću gradsku organizaciju u Županiji. Potragu za mogućim kandidatima počeli smo od aktualnog predsjednika.

– Da, bit ću ponovno kandidat za predsjednika Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice u BBŽ, kratak je i jasan odgovor Mire Totgergelija na pitanje o kandidatima na unutarstranačkim izborima koji će se održati najesen.

Totgergeli smatra kako je svojim radom zaslužio još jedan mandat. Rezultati mu idu u prilog: nakon 20 godina Županija ponovno ima župana iz redova HDZ-a, u Skupštini drže većinu s HSLS-om i DHSS-om, zadržali su sve gradove i općine osim Đulovca. Osim toga, ostvaren je i vrlo dobar rezultat na parlamentarnim izborima.

Totgergeli je saborski zastupnik, zamjenik šefa kluba stranke u Saboru i „vojnik partije“ u najstrožem smislu te riječi.

Svjestan je da nije političar profila Marušića, Lneničeka ili Hrebaka, ali i vrlina koje posjeduje kao samozatajni predstavnik svoga kraja i stranke na državnoj razini.

-S vremenom sam postao neosjetljiv na napade političkih protivnika koji preko medija neprekidno spominju moje u svim negativnim kontekstima koje političar može zamisliti. Znam da se kao javna osoba ne mogu svidjeti svakome, ali neprekidna podmetanja i laži prije su me više pogađala, odgovara Miro na stalne napade u medijima bliskim poraženoj koaliciji predvođenoj Damirom Bajsom.

Jedna od „laži koja se ponavlja tisuću puta pa postane istina“ je da nikada nije dobio izbore kad je imao protukandidata. Totgergeli podsjeća da je na  dosadašnjim unutarstranačkim izborima imao suparnike: „2014.  je to bio Slavno Prišćan iz Rovišća, drugi puta 2016. Bruno Marić iz Daruvara i doista ne razumijem je li po srijedi zaboravljivost ili namjerno podmetanje medija i lažljivaca koji se žele zvati novinarima“, kaže.

-I danas se može kandidirati tko god želi. Iskreno rečeno. Moj je cilj članstvu podnijeti račun za mandat koji smo obnašali i planove za budućnost pa neka odluče. Nisam rođen da budem doživotni predsjednik, ali ako mogu učiniti još nešto za opće dobro, stavljam se na raspolaganje. Ako moji stranački kolege misle da to treba biti netko drugi, opet u redu jer samo svi zajedno, bez obzira na ime čelnog čovjeka, možemo postići visoke ciljeve koje smo si zadali kao stranka i zemlja članica EU, rekao je Totgergeli.

Na pitanje može li potvrditi da će župan Marko Marušić biti novi šef Gradskog odbora HDZ-a Bjelovara, Totgergeli odgovara da ne može to potvrditi, „ali u razgovoru s predsjednikom stranke Plenkovićem složili smo se da je potrebno žurno nešto učini i vrati povjerenje birača u najvećem gradu županije, a kako je Marušić iz Bjelovara i osoba koja trenutačno uživa najveće povjerenja članova HDZ-a, ali i građana, takvo rješenje nameće se kao logično. Međutim, kad se o izborima radi, ne treba brzati s nijednom prognozom jer članstvo ne mora nužno poslušati preporuke vodstva.“

Smatra kako je Marušić među rijetkim mladim stranačkim kolegama u Hrvatskoj koji je pokazao izniman karakter, koji ima mladost i energiju, ali i znanje za obnašanje bilo koje dužnosti koja se stavi pred njega.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!