Župan obišao tvrtku koja radi s Microsoftom i Ferrarijem

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Jedna od tvrtki koju ni koronakriza nije uspjela ozbiljnije poljuljati je čazmanska tvrtka Intra Lighting d.o.o. Iako su prošle godine zbog pandemije ostali bez dijela prihoda, već u ovoj 2021. su se vratili na stari kolosijek.

-Mi smo s izvozom otprilike između 65 i 67 posto, a izvozimo u 68 zemalja. Ove godine smo odradili i lijepi broj projekata u Hrvatskoj među kojima je i bolnica u Bjelovaru koja nam je bila jedan od kapitalnih objekata, no objekte smo radili po cijeloj Europi – ističe izvršni direktor Intra Lightinga Božidar Kadoić.

Foto: BBŽ

Na popisu onih s kojima je ta čazmanska tvrtka radila su tako bolnica u Padovi, Google, Ferrari, Microsoft, a sada kreću u novu tri milijuna eura vrijednu investiciju gradnje dvije nove hale i funkcionalnog povezivanja starih objekata s novima. Time će moći povećati produktivnost, ali i nastaviti pratiti svjetske tehnološke trendove. U tome će imati i potporu Grada.

-Čazmanske tvrtke koje nešto grade komunalni doprinos plaćaju svega jednu kunu. U prvoj godini poduzetnike u potpunosti oslobađamo plaćanja, u drugoj plaćaju 25 posto, a tek u petoj godini puni iznos – navodi čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak.

To je za obilaska pozdravio i župan Marko Marušić koji je istaknuo i kako se takav pristup i dobro poslovanje tvrtki poput Intra Lightinga vide na ekonomskim pokazateljima.

-Prema HGK BDP i izvoz su u Čazmi među najvećima, a možda i najveći u Čazmi. To je rezultat kontinuiranog i dobrog poslovanja i dobrog vođenja Grada – naglasio je Marušić i dodao da poduzetnici mogu računati i na županijsku ruku pomoći.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!