SDP-ovci se pohvalili ‘prvim’ uredom za građane, iako jedan takav u BBŽ djeluje već duže od deset godina

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Mnogi nacionalni mediji prenijeli su ovih dana senzacionalnu vijest kako je SDP-ova saborska zastupnica Romana Nikolić u Osijeku otvorila prvi ured za komunikaciju s građanima. Bravo za inicijativu zastupnice Nikolić, inače rođene Garešničanke, no njezin ured sigurno nije prvi takve vrste u Hrvatskoj. Već deset godina takvo mjesto za komunikaciju s građanima u Daruvaru ima zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu Vladimir Bilek.

-Ni moj ured nije prvi, prije mene, također ovdje u Daruvaru, isti ured je vodila tadašnja saborska zastupnica Zdenka Čuhnil. Termine za kontakt s građanima u Bjelovaru je imala i kolegica Karmela Caparin, a praksa je to i većine europarlamentaraca – priča nam saborski zastupnik Bilek.

Bilekov ured u Daruvaru otvoren je tijekom cijelog radnog tjedna, a on je osobno dostupan građanima svakog ponedjeljka i utorka. Mnogi građani, kaže, imaju njegov osobni broj telefona pa često sastanke dogovara i izvan službenih termina.

-Građani dolaze u ured iz različitih razloga. S obzirom da sam zastupnik za češku i slovačku manjinu, često su to upravo problemi manjinske prirode. No, susrećem se i s predstavnicima raznih udruga i građanima koji trebaju određena pojašnjenja i pomoć vezane uz zakone, propise i slično. Usko surađujem i s našim gradovima i općinama, razvojnom agencijom i sličnim institucijama – kaže zastupnik Bilek, dodajući kako je šteta što pojedini političari ovakvom načinu komunikacije pristupaju samo uoči pojedinih izbora.

-Svi zastupnici iz naše županije u stalnom su kontaktu s građanima i sve one dane koje nismo u parlamentu nastojimo provesti na terenu, u kontaktu s jedinicama lokalne samouprave, građanima, udrugama, gospodarstvenicima. Mislim da je to odlična praksa jer tako najviše možemo napraviti kao saborski zastupnici za naše građane – zaključuje Bilek.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!