Tko su kuloarski favoriti za pročelnike ključnih županijskih resora

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Svi zainteresirani za posao pročelnika u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji imaju još nekoliko dana za prijavu na natječaj putem kojeg se traže rukovoditelji četiri nova upravna odjela. Konkretno, onoga za poljoprivredu, za društvene djelatnosti i obrazovanje, za poslove državne uprave, a župan Marušić je u potrazi i za pročelnikom Službe vlastitoga ureda, kao i osobne tajnice.

Iako su pristigle omotnice još uvijek zatvorene, a vjerojatno će ih tijekom tjedna stići još, po županijskim hodnicima se već naveliko nagađa tko bi mogao zasjesti u pročelničke fotelje s plaćom od oko 12 tisuća kuna mjesečno. Zanimljivo, među imenima kojima se špekulira ne prevladavaju stranački kadrovi, kako je to bilo u ranijim slučajevima, kada se unaprijed znalo koje ime i s kojom stranačkom iskaznicom sjeda u koju pročelničku fotelju.

Tek jedno stranačko ime vezano je uz potencijalnog novog pročelnika za poljoprivredu. Iako se sve do nedavno pričalo kako bi na čelu spomenutog resora mogao ostati dosadašnji pročelnik Boris Tomšić, s obzirom na odlične povratne informacije s terena o njegovoj suradnji s poljoprivrednicima i drugim strankama, Tomšić je, kako doznajemo, zahvalio na spomenutoj funkciji. Štoviše, od svih pročelnika, među prvima je novom županu ponudio svoju funkciju na raspolaganje, a priča se kako mu je sam preporučio i novog potencijalnog pročelnika. Riječ je navodno o bivšem grubišnopoljskom dogradonačelniku Zlatku Pavičiću.

Pavičić je u poljoprivredi od malih nogu, s obzirom da se njegova obitelj godinama bavi proizvodnjom cvijeća. Diplomirani je inženjer agronomije te trenutno radi u grubišnopoljskoj srednjoj školi kao predavač stručnih predmeta. Ni ekonomija i poduzetništvo mu nisu strani. Kao zamjenik gradonačelnika Grubišnog Polja rukovodio je projektom proizvodno-poduzetničkog inkubatora, a ima i značajno iskustvo u prijavi i provedbi europskih projekata.

Pavičić i Marušić dobro se poznaju još iz stranačke mladeži gdje su otprilike u isto vrijeme započeli svoje političke karijere.

Zbog svega ovog Marušić vjerojatno priželjkuje Pavičića na čelu županijskog resora poljoprivrede, no uvijek postoji mogućnost da se na natječaj javi netko s jednako dobrim ili boljim kompetencijama, pa se Pavičićevo ime na vratima županijske službe za poljoprivredu još uvijek ne može uzimati zdravo za gotovo. Kako doznajemo, planove bi mu, među ostalima, mogao poremetiti Dalibor Janda, aktualni šef udruge CroMilk i osoba s radnim iskustvom u Ministarstvu poljoprivrede.

Puno se šuška i o kandidatima za pročelnika za obrazovanje. Iz pouzdanih izvora doznajemo kako bi se u tom resoru mogao dogoditi veliki ‘come back’. Po Čazmi se šuška kako je prijavu navodno poslala aktualna čazmanska pročelnica za proračun, komunalije, gospodarstvo i zaštitu okoliša Andrea Prugovečki Klepac. Ova profesorica biologije je za vrijeme župana Miroslava Čačije već obavljala dužnost županijske pročelnice za obrazovanje, a svojedobno je bila i ravnateljica Osnovne škole Čazma. Kao potencijalna kandidatkinja spominjala se i Nikolina Prišćan, a nije isključeno da će se ponovno kandidirati i dosadašnja pročelnica Vanja Posavac.

O kojim se imenima šuška kad je riječ o upravnom odjelu za državnu upravi i kabinet župana, otkrivamo sutra. Natječaj je otvoren do 16. rujna.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!