Čovjeku žele uzeti kuću jer nije platio cijepljenje udomljenih pasa i smeće koje nikad nije odvezeno

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na kraljevačku adresu Josipa Malnara ovih dana stižu sudske presude. Na nekretnine koje posjeduje „legla“ je Veterinarska stanica Bjelovar, a rješenje o ovrsi stiže i od Komunalca za neplaćene račune odvoza otpada.

Malnar je do ’90.-ih 15 godina radio u Tomi Vinkoviću koje je doživio poznatu sudbinu. Nakon toga više nije mogao naći posao. Prodao je imanja i kuću u Rovišću i kupio objekt u Kraljevcu, kuću na kraju sela, zadnju do šume.

Unatoč skromnom životu, ušteđevina se brzo topila. Posljednjih tri godine prima 800 kuna socijalne pomoći.

Kraj kuće prolazi prometnica prema Zrinskom Topolovcu i upravo na dionici kroz šumu svako malo netko iz automobila izbaci psa ili mačku i pobjegne nesretnoj životinji. Jozo u posljednjih 10 godina broji najmanje 50 tako napuštenih životinja. Neke iscrpljene, gladne i žedne dođu do njegove ograde. On im da vodu i hranu. Tako su tri psa ostala kod njega.

Sve ih je cijepio i čipirao. Za posljednju Lanu mogao je platiti trošak veterinara jer prima pomoć, ali za prethodna dva nije. I trošak od 300 kuna narastao je s „troškovima parničenja“ na više od 10 tisuća! I dok se Veterinarska stanica odrekla svog potraživanja i odustala od prodaje nekretnine za takav dug, odvjetnički ured Jakovljević iz Bjelovara ostao je zapisan u zemljišnim knjigama s teretom od oko tisuću eura.

S križevačkog suda stiže nova ovrha. Malnar nije plaćao račune za odvoz smeća iako nikad nije stavio ni grama u kantu. – Papire ložim u peći, plastiku stavljam u kontejner za plastiku, ostatke hrane pojedu moji kućni ljubimci: pas, zamorac, vijetnamska svinja i grlica, rezigniran je Malnar.

Zanimljivo da je ovrha stigla prva, a nakon nje račun s opomenom.

-Želim vratiti kantu Komunalcu, ali ne znam gdje i kako. Ne želim plaćati uslugu koja mi ne treba. Ako već moram plaćati svakojake naknade, neka mi ukinu pomoć i namire se od nje, kaže Malnar.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!