Kamioni ne daju disati Domu za starije, ravnateljica zabrinuta za sigurnost korisnika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Što radi kamion na površini Doma za starije Bjelovar? To se upitala i ravnateljica Doma Jasmina Radojčić koja nam je nedavno ukazala na problem. Provjerili smo je li se kamion osječkih tablica još uvijek nalazi na površini koja je, da stvar bude bolja, zelena. Ravnateljica nam je potvrdila da je, barem što se toga tiče, stvar riješena. Obratila se policiji, a nakon toga komunalnom redaru. Nakon udobnih tjedan dana na tuđoj površini, šofer i kamion morali su pronaći novo privremeno sjedište.
– Nevjerojatno je da se netko išao parkirati na zelenu površinu, a lijepo je vidljivo i boćalište za korisnike Doma koje se u blizini nalazi. Problem je što je taj kamion smetao i našem sanitetskom prijevozu jer nama se iza nalazi stacionarni dio. Na svu sreću, od kada je bio komunalni redar, na našoj se zelenoj površini više nitko ne parkira – priča ravnateljica.
No, ne stvaraju Domu za starije problem samo kamioni. Radojčić je upozorila i na skladište trgovačkog centra smješteno do policijske stanice. – Korisnici koji dolaze u skladište s kamionima i šleperima, neprimjereno se pakiraju i to na bazi svakog dana. Bojimo se za korisnike koji znaju ići do trgovine, da ne bi došlo do neke nesreće jer totalno je nepregledno. Problem je i ta sporedna ulica smještena sa strane od našeg parka gdje su se znali također parkirati – napominje ravnateljica.
Smatra Radojčić da bi spomenuti problem trebao riješiti Grad jer teško da Dom sam može išta poduzeti. Nada se ravnateljica da više neće morati okretati broj komunalnog redara i da će građani, kako domaći tako i oni iz drugih krajeva, poštivati površine kojima se kreću starije i nemoćne osobe. Poznato je da su se u Ulici Vlahe Paljetka smjestile brojne zgrade što samo po sebi govori da mjesta za kamione i veliki „gužvanac“ doista nema.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!