Tko stvarno kadrovira Bjelovarsko-bilogorskom županijom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Podnoseći svojevrsnu inventuru prvih sto dana na čelnim mjestima u Županiji, župan Marko Marušić i njegova zamjenica Marija Jungić novinare su upoznali sa stvarnim stanjem financija i potezima koje su vukli kako bi spasili proračun, ali i ciljevima koje su si postavili.

Ma kako se crvenjela bilanca, tim Marušić/Jungić neće sjediti skrštenih ruku. Racionalizira se rashodovna strana i traži pomoć države.

Osim proračunskih rupa i ambicioznih planova, novinare je zanimao telefonski razgovor Marušića s premijerom i predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem. Župan je potvrdio da ga je premijer zvao, da su razgovarali o dvije teme: stanju u županiji i stanju u stranci.

Nije nam otkrio sadržaj cijelog razgovora, ali je odao Plenkovićevu konstataciju kako je zabrinut zbog velikog pada stranke u gradu Bjelovaru te rekao kako bi cijenio kad bi upravo Marušić preuzeo gradski HDZ.

Glede stanja u stranci, novinari su tražili da komentira napise u nekim medijima da u Županiji kadrovira njegov županijski šef, Miro Totgergeli. Marušić je takve tvrdnje odlučno odbacio i odgovorio protupitanjem: Recite mi koga je on postavio te zaključio da ga polovica novih čelnih ljudi u županijskim ustanovama ne poznaje, a niti on njih.

U ugodnom druženju koje se odužilo novinari su dobili još jedno obećanje Marka i Marije – naši uredi i svi ostali u županiji otvoreni su prema medijima uz konstataciju kako zastupnici javnosti imaju pravo tražiti transparentan rad županijskog vodstva, a oni pak imaju pravo očekivati profesionalne standarde u izvješćivanju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!