Ministar Ćorić: Drago mi je da projekt napreduje prema planu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – EU projekt Aglomeracije Bjelovar trenutno je na 65 posto izgrađenosti. U skladu s tom uspješnom provedbom posla, u Bjelovaru je jučer održana prezentacija na kojoj su se svi prisutni još jednom mogli upoznati s povijesnom investicijom vrijednom 257 milijuna kuna. Podsjetimo, projekt aglomeracije odnosi se na administrativno područje grada Bjelovara i susjedne općine Rovišće gdje će se, nakon konačne realizacije planirane za 2023. godinu, poboljšati vodokomunalna infrastruktura.

Uz predsjednika Uprave Vodnih usluga i Komunalca Bjelovar Ivana Ivančića, gradonačelnika Bjelovara Daria Hrebaka, župana BBŽ Marka Marušića, prezentaciji su nazočili i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković te ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

– Veseli me što smo u svim fazama ovog procesa imali minimalna odstupanja, prije svega u kontekstu cijena. Drago mi je da je tvrtka Radnik iz Križevaca sve ugovorila na vrijeme te da smo došli tu gdje se sada nalazimo. Pročistač je jedan dosta izazovan dio projekta, no s obzirom na fazu do koje se s projektoim došlo, vjerujem da će i taj dio ići lakše u narednom razdoblju. Bitno da je dokumentacija prošla svoju nabavu – rekao je Ćorić.

Naglasio je i da ovakav projekt u punom smislu riječi znači poboljšanje kvalitete života građana te da će svi takvi projekti imati potporu Ministarstva. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!