Može li Veliko Trojstvo pobijediti Motovun kao najbolje turističko selo

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U savršenom etno ambijentu Romske kuće u Maglenči, općina Veliko Trojstvo, bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić sa svojom zamjenicom Marijom Jungić, Marko Kutanjac, načelnik V. Trojstva i domaćica Slađana Đurđević predstavili su kandidaturu te općine za najbolje turističko selo koje organizira Svjetska turistička organizacija uz birane romske specijalitete.

Kandidatura Trojstva na taj natječaj, gdje su u finalu s Motovunom i Kaštelir-Labincima, bila je jedan od prvih poteza tek izabranog župana Marušića. – Vjerovao sam onda, a posebno danas da imamo savršenu turističku priču koju možemo ponuditi Hrvatskoj i svijetu, rekao je župan.

-27 godina pričamo o potencijalima Bilogore, našeg kraja i općine Veliko Trojstvo, a tek smo sada dobili potvrdu kako se radi o potencijalu koji je prepoznala i Svjetska turistička organizacija, rekla je Slađana Đurđević, domaćica u Romskoj kući koja je jedan od glavnih aduta na natjecanju jer je jedinstvena u Hrvatskoj.

-Naš je kraj poput Hrvatske multikulturalan, ovdje žive mnoge manjine u slozi i natječu se u prezentaciji svojih običaja, gastronomije, dodala je ova menadžerica u turizmu, inače po zanimanju medicinska sestra. Prošla je brojne edukacije da bi danas suvereno vladala svojim područjem i savršeno prezentirala posebnosti kraja i etno ponudu svoje kuće.

Na ulasku u završnicu prestižnog natječaja čestitali su i načelnik Kutanjac te župan Marušić presretni jer je samo uvrštenje V. Trojstva priznanje cijeloj županiji koja ima što ponuditi gostima. – Moramo popraviti ceste, izgraditi dodatne turističke kapacitete gdje turisti mogu prespavati kako bi uživali u domaćim proizvodima naših OPG-ova, šetali „pametnim“ stazama, uživali u nedirnutoj prirodi, rekao je načelnik.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!