Vrijedna obitelj živi isključivo od poljoprivrede, a na noge opet staju uz pomoć dobrih ljudi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

IVANSKA – Obitelj Marinković iz Stare Ploščice prije pet dana u velikom je požaru ostala bez vrijedne imovine, strojeva, a vatra je progutala i 14 grla njihove stoke. Do požara je došlo zbog začepljenja sušare, a širenje vatre ubrzale su bačve nafte koje su se nalazile u blizini i koje su, uslijed visoke temperature, eksplodirale. Ova vrijedna obitelj našla se u velikim problemima, s obzirom da žive isključivo od poljoprivrede. Srećom, naši ljudi ponovno su pokazali da imaju veliko srce pa su im u najtežim trenucima ponudili pomoć.

-Javili su nam se mnogi, to nam jako puno znači i svima smo zahvalni. Kad vidite da je netko iz Petrinje, gdje je prije nekoliko mjeseci sve uništeno u potresu, spreman pomoći, srce vam je veliko, ostanete bez teksta – priča nam kćerka vlasnika OPG-a, Martina Lukač.

Naša sugovornica dodaje kako je pomoć obećala i Bjelovarsko-bilogorska županija.

-U subotu nas je obišla zamjenica župana Marija Jungić, a danas smo se još jednom našli u Županiji. Pomoći će nam, još ćemo vidjeti na koji način. Obišao nas je i direktor prodaje iz Dukata, rekao je da će vidjeti kako nam oni mogu olakšati ovu situaciju. Pomažu i drugi ljudi, hvala im. U prvom trenutku, nakon požara, nismo ni bili svjesni kolika je šteta nastala u požaru, tek kad je prošlo nekoliko dana i kada smo krenuli zbrajati, shvatili smo koliko se toga skupilo – kaže Martina.

Pomoć je obećala i Općina Ivanska. Tamošnji načelnik Željko Mavrin kaže kako će na idućoj sjednici Općinskog vijeća biti odlučeno na koji točno način.

Marinkovićima je trenutno najpotrebnija sušara jer je njihova stara u potpunosti izgorjela. S obzirom da je vrhunac sezone, sušare su poprilično skupe, a i nema ih puno na tržištu pa obitelj još uvijek nije sigurna hoće li nabavljati novu ove jeseni ili će pronaći nekoga tko bi im žito osušio iz usluge. Kako bi mogli nastaviti sa svim aktivnostima na OPG-u, moraju nadoknaditi i strojeve te objekte koje im je progutala vatrena stihija.

Svi koji mogu i žele pomoći ovoj obitelji sredstva mogu uplatiti na broj računa Mladena Marinkovića HR1524020063200396127.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!