Očekuje se prvi veliki javni obračun Hrebaka i Marušića

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Bjelovara organizira drugi po redu malonogometni turnir. Želja je da se taj on održi i postane tradicija u povodu Dana grada Bjelovara te Dana bjelovarskih branitelja. Predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana, Ivan Korenić otkrio je kad će se turnir održati.

– Održat će se 24., 25., 26. i završno natjecanje, polufinale za treće mjesto i finale 29. rujna. Mi smo glavni organizatori, ali uz pomoć suorganizatora Grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije koji nam daju svesrdnu podršku. Ušli smo i službeno u protokol za obilježavanje Dana grada, to smo i htjeli i nadamo se da će to tako biti svake godine – istaknuo je. Pravila su rađena po onima HNS-a, a zainteresirani ih uz prijavnice mogu pronaći u caffe baru 13 te kod organizacijskog odbora čije je brojeve telefona moguće naći na plakatu. Turnir će se igrati u dvjema kategorijama, a u ekipi je moguće imati po četiri igrača i golmana. Uz njih, na terenu s umjetnom travom pokraj navedenog caffe bara trčat će i dvoje sudaca.

– Imamo namjeru organizirati seniore i veterane. Veterani su oni s navršenih 35 godina točno, ne mogu biti ni dana mlađi – naglasio je. U ekipama seniora mogu se naći i oni koji po godinama potpadaju u veterane, no nikako obrnuto. Kotizacija po ekipi je 300 kuna, a sav prikupljen novac ići će u nagradni fond za one koji osvoje prva tri mjesta, navodi Korenić.

– Bit će proglašen najbolji igrač, strijelac i golman turnira i kod jedne i kod druge konkurencije. Prošle godine je bilo osam ekipa seniora, a ove godine se nadamo da će ih biti i više. Očekujemo bar četiri ekipe veterana – otkrio je. Sve će se održavati u popodnevnim satima od 16 sati, a na sam Dan grada, 29. rujna održat će se polufinale i finale te revijalna utakmica u kojoj će snage odmjeriti čelnici Grada i Županije.

– 29. rujna igralo bi se polufinale u obje konkurencije, nakon toga bi igrali pioniri NK Bjelovara i NK Mladosti Ždralova, a poslije bi se igralo za treće mjesto. Nakon toga će biti revijalna utakmica Grad Bjelovar protiv Bjelovarsko-bilogorske županije. Voditelj ekipe Grada Bjelovara bio bi gradonačelnik Hrebak, a voditelj ekipe Županije župan Marušić. Finale će se održati na samom kraju turnira – kaže Korenić te naglašava da će se tijekom turnira pridržavati svih epidemioloških mjera koje su na snazi.

Hrebak i Marušić – nekad u istom timu, a za koji dan ljuti protivnici na terenu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!