Hoće li Plenković doći na 30. obljetnicu oslobođenja grada?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ove se godine obilježava 30. obljetnica oslobođenja bjelovarske vojarne te 25 godina od uspostave Dana grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja. Gradonačelnik Dario Hrebak ispričao je kako će se ovi važni datumi obilježiti.

– Organizirat ćemo mimohod pobjednika i svečanu sjednicu Gradskog vijeća na bjelovarskoj Barutani, no u slučaju kiše proslavu ćemo prebaciti u Dom kulture – rekao je te dodao kako se nada da će, unatoč vremenske ćudljivosti, vrijeme ipak biti dobro kako ne bi bilo nezadovoljstva među građanima koji nemaju covid potvrde potrebne za ulazak u Dom kulture. Program će uobičajeno trajati nekoliko dana prije i poslije samog Dana grada.

– U petak, 24. rujna u 18 sati u Muzeju će se održati prezentacija taktilne slikovnice koje su izradile djelatnice Dječjeg odjela knjižnice, Ivana Blažeković i Branka Mikačević. 25. rujna bit će postavljena izložba u Foto klubu Bjelovar, “Bjelovar – portret grada camerom obscurom”. U ponedjeljak, 27. rujna u 18 sati bit će otvorenje dokumentarne izložbe u Gradskom muzeju Bjelovar, izložba uz 30. obljetnicu Domovinskog rata. U utorak, 28. rujna u 17.40 sati premijerna promocija filma Tajna zloglasne šume Lug u Kulturno multimedijskom centru. Od sutra, 24. rujna do 3. listopada Bjelovarsko kazalište organizira 10. Komedija fest u Domu kulture. 29. rujna bjelovarski glazbenici daruju svom gradu koncert u Boho parku pod nazivom Bjelovarčani Bjelovaru, a pridružit će im se ženski zbor Vox feminae – nabrojao je neke od planiranih događanja gradonačelnik.

Na Korzu su već postavljeni štandovi na kojima će od sutra 23 izlagača predstaviti svoje proizvode, a među njima će uz lokalne OPG-ovce biti i bjelovarski pčelari. Velikih koncerata ove godine neće biti zbog najavljenog lošeg vremena, ali i epidemiološke situacije. Ipak, Hrebak smatra kako će u programu svatko naći nešto za sebe.

– Vjerujem da će ovaj Dan grada biti sadržajan, da ćemo ga napraviti onako kako Bjelovarčani nakon 25 godina i zaslužuju. Još nemamo potvrdu hoće li premijer doći, on je obećao da će doći, ali vidjet ćemo. Još samo taj dio čekamo – naglasio je.

Gradski vijećnik Igor Crnomarić u ime branitelja je poručio kako je ova godina za bjelovarske branitelje posebna.

– 30 godina je prošlo od najtragičnijeg dana u povijesti Grada Bjelovara i naše domovine, dan kada su u Bjelovaru ginuli ljudi, kada je oslobođena vojarna u Bjelovaru i kada smo oslobodili naš grad. Nakon toga, ali i prije su naši branitelji krenuli po cijeloj Hrvatskoj braniti našu domovinu. Obilježit ćemo to kao i svake godine uz mimohod hrvatskih branitelja, krećemo od 8 sati s polaganjem vijenca i okupljanjem ljudi pa idemo dalje prema Barutani gdje će se služiti misa i gdje će biti svečana sjednica Gradskog vijeća – naveo je. Bit će otvoren i Muzej na Barutani, a igrat će se i malonogometni turnir o kojem smo već pisali.

– 28. rujna u 19.30 u Muzeju će biti predavanje pod nazivom Bjelovarske pobjede u Domovinskom ratu u organizaciji Udruge dragovoljaca Domovinskog rata. U petak će se u Gudovcu družiti bjelovarski branitelji također u organizaciji Udruge dragovoljaca. Što se tiče samog dana 29. rujna, s obzirom na ovu situaciju s covidom, još uvijek nemamo potvrdu hoćemo li imati izložen zbor kao prijašnjih godina. Postoji mogućnost da ćemo imati vojno-akrobatsku postrojbu tu da nam pokažu svoja umijeća, a ostalo je standardno kao svake godine. Ove godine nećemo organizirati druženje branitelja uz kuhanje graha, moramo poštovati mjere – kazao je te pozvao sve građane grada Bjelovara, a pogotovo hrvatske branitelje da dođu kako bi se ovi datumi dostojanstveno obilježili.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!