Marušić: Razočaran sam brojem prijava, no jasno mi je da su kriteriji visoki!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na natječaj za pročelnike četiri Upravna odjela u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji pristiglo je 15 zamolbi. Konkretno, po četiri zamolbe za uprave odjele za društvene djelatnosti i obrazovanje, za poslove državne uprave te za Službu ureda župana, dok su tri prijave stigle za mjesto novog pročelnika za poljoprivredu.

-Bio bih sretniji da je zamolbi bilo više, no jasno mi je da su kriteriji za prijavu visoki jer, kao što sam već rekao, prilikom odabira novih rukovodećih kadrova najvažnija nam je stručnost. Kandidate idući tjedan očekuje testiranje i intervjui, za što je zadužena posebna komisija – kazao nam je bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

Konkretno, testiranje kandidata zakazano je za idući utorak, 28. rujna. Kandidati će prvo morati riješiti pismeni tekst, svaki za svoje područje, a samo oni koji će imati učinak veći od 50 posto mogu računati i na usmeni intervju s komisijom.

-Imenovanje novih pročelnika izvršit će se sukladno zakonskim propisima, a najkasnije 60 dana od raspisivanja natječaja – poručuju iz Županije. No, ako testiranje i intervjui prođu u redu te netko od kandidata zadovolji sve kriterije, novi pročelnici mogu službeno biti izabrani i ranije. Župan Marušić ranije je kazao kako mu je to želja, s obzirom da nove pročelnike čeka još šest upravnih odjela. Natječaj za ta radna mjesta trebao bi biti raspisan čim bude imenovano prvih četvero pročelnika.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!