Na međunarodnom natjecanju iz engleskog pomela konkurenciju iz 45 zemalja, izgubila glas i rasplakala tatu!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Marta Markešić, učenica 6. b razreda I. OŠ Bjelovar, osvojila je prvo mjesto na Međunarodnom natjecanju iz engleskog jezika održanog u Italiji u Lido di Jeselu! Ova vrijedna bjelovarska školarka otkriva kako je zbog osvajanja prestižne nagrade vrištala do promuklosti. No, kako i ne bi, kad je na natjecanju iz engleskog jezika Hippo Language Competition u kategoriji “Hippo 1” Marta je bila bolja od tridesetak drugih učenika koji dolaze iz 45 različitih država. Svoje iskustvo za pamćenje prepričala nam je sama.

– Nalazili smo se na pozornici kada su počeli prozivati dobitnike. Nakon što su prozvali dobitnike trećeg i drugom mjesta, bilo mi je već tada jako žao i pomislila sam “nema veze, nisam ja, ali barem sam bila u Italiji, ako ništa drugo”. No, kada je rečeno da je prvo mjesto osvojila cura, pomislila sam “možda sam ja”. A onda, nakon prozivanja mog imena, samo su mi se ruke počele tresti i bila sam tako sretna – kaže Marta.

Dodaje Marta da nije bila toliko nervozna kao kod prijašnjih ispita koje je pisala, zato što je već znala da se u Italiji nalazi u društvu najboljih.

– Ispit je bio prilično lagan. Imala sam nekoliko sumnji, no većinom sam sve znala. Što se tiče priprema, s učiteljicom Valentinom Cepanec sam se još za vrijeme praznika pripremala online, a kada je počela škola skoro svaki dan poslije škole nalazile smo se i vježbale – rekla je Marta.

Priča nam Marta kako su njezini roditelji prijenos dodjele pratili online, a s obzirom na to da je prijenos kasnio, javila im je da je prva i prije nego su to sami mogli vidjeti.

– Nazvala sam svoje roditelje odmah nakon što sam saznala za osvojeno prvo mjesto. Bili su presretni, tata je plakao – priča.

Svoje iskustvo u Italiji Marta će pamtiti i zato što je upoznala puno prijatelja, a s učiteljicom je posjetila i Veneciju.

– Htjela bih reći hvala svojoj učiteljici Valentini Cepanec, svojoj nekadašnjoj učiteljici koja je sada ravnateljica, Martini Supančić, učiteljicama iz Helen Doron koje su me upoznale s engleskim jezikom, svojoj razrednici Mirjani Ištef te bivšoj razrednici Ljiljani Dominko – u dahu nam je rekla Marta.

U njezinoj školi je zbog ovoga uspjeha zavladalo opće oduševljenje.

– Jako smo ponosni na našu Martu. Moram napomenuti da je ona već druga učenica koja je osvojila prvo mjesto na tako velikom natjecanju. Učenica Helena Horvat prije tri godine osvojila je prvo mjesto u kategoriji Hippo Little, a zanimljivo je što Marta i Helena idu zajedno u razred. Rekla bih da je to rezultat dugogodišnjeg i kvalitetnog rada naših učiteljica engleskog jezika. Uz redovnu nastavu engleskog jezika u školi, mi svojim učenicima nudimo puno više. Od eTwinning projekata koji se kod nas rade već desetak godina, preko Erasmus + projekata koji se rade oko šest godina. Zatim nudimo učenicima razna natjecanja, a naši učenici idu i na razmjene izvan Hrvatske gdje imaju prilike koristiti engleski jezik u stvarnim situacijama. Tri godine zaredom bili smo domaćini i u natjecanju “sricanja”. Sve to rezultat je nadarenih učenika – kaže ravnateljica škole Martina Supančić.

Supančić je Marti predavala engleski jezik od prvog do polovice petog razreda i već u prvom razredu je, kaže, uočila njezin talent. Da se zaista radi o izvanserijskom talentu Marta je dokazala osvojivši prvo mjesto na Međunarodnom natjecanju, a uopće ne sumnjamo da će joj to biti vjetar u leđa za daljnje uspjehe.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!