Ne znam odakle mu informacija da TT zbora neće biti, a ako je za Dan grada najvažnije kuhanje graha, nismo daleko dogurali

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – G. Dragašević očito zna nešto što ja ne znam, s obzirom da tvrdi kako na obilježavanju 30. obljetnice oslobađanja grada neće biti taktičko-tehničkog zbora Hrvatske vojske. Zahtjev za postrojavanje zbora uputili smo MORH-u još 6. rujna te čekamo na odobrenje ministra Banožića – kazao nam je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, komentirajući današnje kritike predsjednika Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi na račun programa za Dan grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja. Uz postrojavanje TT zbora, u sklopu službenog protokola predviđeno je i sudjelovanje vojske u Mimohodu pobjednika, sudjelovanje Počasne zaštitno-bojne, vojno-akrobatske postrojbe, dakle, navodi Hrebak, sve što je bilo i ranijih godina, kada je program organizirao sam Dragašević.

– Po prvi puta ove godine gospodin Dragašević ne sudjeluje u organizacijskom timu za obilježavanje Dana grada i Dana bjelovarskih branitelja. On više nije niti na čelu Odbora za branitelje niti na čelu Koordinacije braniteljskih udruga, a vjerujem da to utječe i na čovjekov ego. Razumijem njegov istup, s obzirom da se počeo baviti politikom. Želim mu svu sreću u Domovinskom pokretu, no kad netko politički istupa, treba to jasno i naglasiti – oštar je Hrebak.

Dodaje kako su smiješne Dragaševićeve kritike na račun činjenice da se ove godine u sklopu događanja za rođendan grada neće kuhati grah.

-Ne znam je li to uopće umjesno komentirati. Koliko se sjećam, graha nije bilo ni lani, kada je on bio organizator, a neće ga biti ni ove godine, s obzirom na epidemiološku situaciju. No, ako smo stvarno spali na to da Dan grada obilježavamo kuhanjem graha, bojim se da nismo daleko dogurali. Mislim da je cjelokupni program ove godine najbogatiji do sada. Kako i dolikuje 30. godišnjici oslobođenja grada, imamo pregršt događanja, od raznih izložbi, predstava, promocije filma o zločinima u Lugu, ako nas vrijeme posluži, svečanu sjednicu Gradskog vijeća ćemo održati na Barutani, i mislim građani svime mogu biti zadovoljni – zaključuje Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!