Bajs se sutra mora pojaviti na sudu zbog tužbe za malverzacije u predizbornoj kampanji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Za sutra u 9 sati na Općinskom sudu u Bjelovaru zakazana je rasprava u predmetu u kojem Bjelovarčani Alen Kaminski i Kristijan Car traže novčanu naknadu od Ivane Pirin, članice stranke Damir Bajs Nezavisna lista, te same stranke zbog navodnog manipuliranja osobnim podacima u predizbornoj kampanji prije četiri godine.

-Predmet tužbe je zahtjev tužitelja za naknadom neimovinske štete zbog povrede prava osobnosti na duševno zdravlje, čast, ugled i dostojanstvo. Tužitelji tvrde da im je nastala šteta zbog neovlaštenog korištenja osobnih Facebook profila tužitelja, te objavljivanjem statusa i komentara, te video uratka, sve tijekom 2017. Tužbenim zahtjevom svatko od tužitelja potražuje od tuženih da im solidarno isplate na ime naknade štete iznos od 15.000,00 kn sa zakonskom zateznom kamatom tekućom od dana podnošenja tužbe do isplate, kao i parnične troškove. Tužba je podnijeta 17. prosinca 2020. – pojasnili su nam prije nekoliko mjeseci na bjelovarskom Općinskom sudu.

Rasprava koja je zakazan za sutra trebala je zapravo biti održana još 4. svibnja, u jeku nove predizborne kampanje, no odgođena je zbog samoizolacije tužene Ivane Pirin. Na odgođenoj raspravi trebali su biti ispitani Car, Kaminski, Ivana Pirin i predsjednik njezine stranke, Damir Bajs, a sud je naredio i da se obavi uvid u spis Općinskog državnog odvjetništva iz 2017. i Županijskog suda u Bjelovaru iz 2018. Kako doznajemo, riječ je o materijalima vezanim uz istragu koju je provela bjelovarska policija, a odnosi se upravo na malverzacije koje su danas predmet privatne parnice. Sve ranije planirano trebalo bi biti realizirano sutra, što znači da se sudu očekuje pojavljivanje bivšeg župana. Kako doznajemo, ova parnica bi mogla potrajati, s obzirom da su obje strane predložile da se ispita više osoba u svojstvu svjedoka, među kojima ima i zvučnih imena s lokalne političke scene.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!