Premijer otkrio kada će biti dovršena brza cesta do Bjelovara te oko kojih još projekata Vlada planira pomoći

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovar je grad u kojem se puno radi, najkraći je rezime svečane sjednice Gradskog vijeća koja je danas održana na Spomen-području Barutana povodom Dana grada Bjelovara i Dana bjelovarskim branitelja. U proteklom razdoblju obnovio se Dom kulture, središnji park, u tijeku je 270 milijuna kuna vrijedan projekt aglomeracije koji je ovih dana zahvatio i samo središte grada – nabrojao je samo neke od projekata bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak. BJelovar je, podsjetio je, među deset najuspješnijih hrvatskih gradova kad je riječ o povlačenju EU sredstava. Otkrio je i kako je sve spremno za još jedan veliki projekt, 250 milijuna kuna vrijednu izgradnju Termi Bjelovar. Podsjetio je i kako je država Gradu darovala zemljište za novu poslovnu zonu u Velikom Korenovu koja bi trebala predstavljati novi, veliki zamah za gradsko gospodarstvo.

Sve to trebalo bi uvelike promijeniti lice Bjelovar, a gradonačelnik nije krio kako u realizaciji važnih projekata računa na pomoć Vlade Republike Hrvatske. Da njegova nadanja nisu uzaludna, potvrdio je sam predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji je na bjelovarski rođendan stigao u društvu ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Nataše Tramišak, ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića i drugih suradnika i dužnosnika. Premijer je pritom najavio kako će do kraja ovoga mandata Vlade i prije idućih lokalnih izbora toliko očekivana brza cesta do Bjelovara biti završena. Istovremeno, najavio je premijer, planira se njezin nastavak prema Virovitici.

-Svi dobro pripremljeni projekti će u sljedećim godinama pomoći razvoju grada. Posebno je važna brza cesta koja će konačno biti gotova do kraja mandata naše Vlade. Time će Bjelovar biti integriran sa Zagrebom. Tu cestu ćemo nastaviti i do Virovitice, to je jedan od naših prometnih prioriteta – kazao je premijer Plenković.

Premijer Plenković je dodao kako će u obzir uzeti i Terme Bjelovar, samim time što je riječ o projektu u visokoj fazi završenosti te je spreman za početak realizacije. Dao je podršku još jednom projektu od izuzetne važnosti, ne samo za Bjelovar, već za cijelu Bjelovarsko-bilogorsku županiju – dovršetku izgradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar. Vlada će, kazao je, nastojati pomoći oko financiranja.

Predsjednik Vlade istaknuo je kako bi ovaj kraj puno koristi trebao imati i od Razvojnog sporazuma Sjever koji obuhvaća nekoliko županija, uključujući i Bjelovarsko-bilogorsku, a vrijedan je ukupno 15 milijardi kuna. Podsjetio je i kako je Vlada od početka pandemije Bjelovarsko-bilogorskoj županiji pomogla s 209 milijuna kuna, čime su očuvana radna mjesta, a mnoge tvrtke spašene od stečaja.

Ministrica Tramišak je pak uručila ugovore za projekte vrijedne 11 milijuna kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!