Marušića terete da je ‘zamračio’ pet milijuna kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prije dva mjeseca pisali smo o kaznenoj prijavi protiv danas bivšeg ravnatelja Županijske uprave za ceste (ŽUC) Mladena Marušića zbog mobinga prema današnjoj ravnateljici Nataši Koronc. Tada smo nagovijestili da istražitelje nije zanimao samo čin zastrašivanja i prijetnji, već i razlozi: Kao mlada i obrazovana osoba, među raznim poslovima, vodila je postupke nabave, kako javne tako i jednostavne. Bila je i jedna od osoba ovlaštenih za nadzor za redovito i izvanredno održavanje županijskih prometnica.

Pitanje koje su si postavili istražitelji je zacijelo je li zaposlenica bila „prerevna“ u izvršavanju obveza ili je pak „otaljavala“ poslove pa je bivši ravnatelj morao za iste poslove koji se obavljaju u ŽUC-u angažirati vanjske tvrtke i njihove usluge platiti nemalim novcem?

Kako doznajemo, za samo nekoliko mjeseci „nadzora“, ŽUC je tvrtkama iz Križevaca i Bjelovara platio 308.300 kuna, a imao je zaposlenike koji su to mogli obaviti u tvrtki i koji su za to ovlašteni i plaćeni. A čini se, to je samo vrh ledenog brijega u najblažoj varijanti, nedomaćinskog poslovanja, ako ne i nezakonitog“, pisali smo tada.

Iz izvora bliskih Državnom odvjetništvu saznajemo da smo bili u pravu. Bio je to samo vrh ledenog brijega – Marušića se tereti da je oštetio ŽUC za gotovo pet milijuna kuna!

Marušić je navodno naručivao i niz geodetskih projekata koje je plaćao umjesto da to čine jedinice lokalne samouprave, poslovi su plaćanu tvrtkama iz Bjelovara, Varaždina, Ogulina… Isplaćivao je stimulacije radnicima koji su bili na bolovanju ili godišnjem odmoru. Plaćao je nogostupe, biciklističke staze, oborinske kanalizacije umjesto općina Kapele i Velikog Trojstva.

Kad se sve zbroji, ukupno 13 zloporaba položaja i ovlasti na štetu ŽUC-a stajalo je tu tvrtku 4,96 milijuna kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!