Izabrano novih četvero županijskih pročelnika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Između 15 pristiglih zamolbi, ovaj tjedan izabrano je četvero novih pročelnika u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Od ponedjeljka tako počinju raditi nova pročelnica Službe ureda župana, poznata novinarka Mirjana Posavec, koja je do sada radila na HTV-u. Podsjetimo, Kabinet župana do sada je vodila pravnica Mirna Čačić-Klobučić.

Mirjana Posavec

Nadalje, na mjesto pročelnice za društvene djelatnosti i obrazovanje dolazi Andrea Prugovečki Klepac, i to sa slične dužnosti u Gradu Čazmi. Prugovečki Klepac je i za vrijeme župana Miroslava Čačije u Županiji obavljala istu dužnost, a sada će u pročelničkoj fotelji naslijediti SDP-ovu Vanju Posavac.

Andrea Prugovački Klepac

Ako dobije zeleno svjetlo Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, idući tjedan mjesto županijskog pročelnika za poljoprivredu trebao bi preuzeti mladi HDZ-ovac Zlatko Pavičić. No, mišljenje je sam zatražio, s obzirom da je do svibnja obnašao dužnost zamjenika gradonačelnika Grubišnog Polja. U slučaju za Povjerenstvo procjeni da njegovo imenovanje nije u skladu sa zakonom odnosno da je Pavičić u sukobu interesa, natječaj za to pročelničko mjesto bit će raspisan ponovno, potvrdio nam je župan Marko Marušić. Inače, do sada je županijski resor za poljoprivredu vodio Boris Tomšić.

Zlatko Pavičić

-Upravni odjel za poslove državne uprave već 1. listopada je preuzela izabrana pročelnica Zvjezdana Stella Horvatinčić, i to zato što je već radila u Županiji. Natječaj za preostala pročelnička mjesta trebao bi biti raspisan do kraja mjeseca. Drago mi je što smo popunili prva četiri mjesta te što su izabrani stručni ljudi. To će nam i dalje biti prioritet – kazao je župan Marko Marušić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!