Tko će voditi gradske organizacije HDZ-a u BBŽ?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Pripreme za unutarstranačke izbore u HDZ-u u punom su jeku. Kao što smo već izvijestili, kandidacijske liste su objavljene, a i prije formalnog glasovanja, koje je zakazano za 17. listopada, sve je uglavnom poznato. Najškakljivija situacija, ona vezana uz izbor vodstva županijske i bjelovarske organizacije, riješena je nakon konzultacija u samom vrhu HDZ-a. Dosadašnji stranački rizničar Marko Marušić preuzima posrnuli bjelovarski HDZ, dok Miro Totgergeli ostaje na čelu županijske organizacije.

U ostalim županijskim gradovima na kandidacijskim listama manje-više poznata imena. U Čazmi bi predsjednik organizacije tako i dalje trebao ostati Ivica Vranić, dok su kandidati za potpredsjednike Snježana Dončević, Branko Novković i Damir Zajček.

U Daruvaru će pak, po svemu sudeći, HDZ nastaviti voditi tamošnji gradonačelnik Damir Lneniček, a potpredsjednici organizacije bit će Vanda Cegledi, Boris Bogdan i Staša Pilizzari.

Iako se šuškalo kako se planira povući s dužnosti predsjednika garešničkog HDZ-a i prepustiti to mjesto tamošnjem gradonačelniku Josipu Bilandžiji, Željko Starčević će i na ovim izborima biti kandidat za predsjednika gradske organizacije. Bilandžija tako ostaje samo kandidat za potpredsjednika, zajedno s Draženom Bengezom i Ivicom Trupinovićem.

Grubišnopoljskom organizacijom bi pak i nakon ovih unutarstranačkih izbora trebala upravljati aktualna zamjenica župana Marija Jungić, a potpredsjednici će joj biti Zlatko Pavičić, Ivo Martinović i Željko Vizvar.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!