Mlada doktorica Valentina preuzela tim koji godinama nije imao stalnog liječnika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Zbog kroničnog nedostatka liječnika opće medicine, Dom zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije uz pomoć Županije radi na zapošljavanju mladih liječnika kojima se nude određene pogodnosti, ali i radno mjesto odmah po završetku fakulteta. Situacija je ozbiljna, u mnogim ambulantama na području Bjelovarsko-bilogorske županije rade doktori iz mirovine, koji imaju više od 70 godina. Problem je u tome što mladi liječnici po završetku studija nemaju obvezu, kao što je to ranije bio slučaj, odraditi neko vrijeme u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, te odmah odlaze na specijalizacije. No, da ima iznimaka, potvrđuju i nedavni slučajevi iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Ovih dana u ambulantama obiteljske medicine počelo je raditi troje mladih liječnika, među kojima je i Valentina Krvar, inače rodom iz ovoga kraja. Dr. Krvar prije dva tjedna preuzela je jedan od timova obiteljske medicine u Bjelovaru, koji duže vrijeme nije imao stalnog liječnika. Ispričala nam je kako se oduvijek htjela vratiti u Bjelovar, ali i pojasnila zašto se odlučila baš za obiteljsku medicinu.

– Sviđa mi se okolina, mjesto je po mojoj mjeri. Htjela sam krenuti od obiteljske medicine jer mislim da je sveobuhvatna, ona mi se najviše svidjela i na fakultetu. Odličan mi je upravo ovaj dio kontakta sa pacijentima i tako sam dobila uvid u sve grane medicine. Ovo sam htjela pa sam zato tu i startala, a osobito mi je drago da sam odmah nakon fakulteta počela raditi – navodi. Premda posla uvijek ima i ambulante su pune, Valentina je radnom atmosferom i više nego zadovoljna te poziva svoje kolege da prihvate poziv Doma zdravlja.

– Kolege su super i stvarno je odličan kolektiv, svima onima koji se dvoume hoće li doći k nama mogu reći da je zaista odlično. Svi dobro komuniciramo, bez straha se uvijek može kolege pitati za konzultaciju. Što se tiče pacijenata, oni su zadovoljni. Budući da sam u ordinaciji gdje nije bilo stalnog doktora, sam kontakt s liječnikom koji je kod njih stalan pacijentima je veliki plus – naglašava. A veliki su plus i subvencije Županije, govori Valentina.

– Postoji javni poziv za subvenciju podstanarstva, za kredite i seminare od strane Županije što je velika prednost za mlade liječnike koji tek počinju raditi – ističe Valentina te dodaje kako u Bjelovaru, ali i cijeloj županiji ima puno dobrih pogodnosti za liječnike, ali i mjesta za daljnji razvoj.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!